Van der Gijp: ‘Barça moet malaise oplossen met komst Oranje-ster’

Foto: Van der Gijp: ‘Barça moet malaise oplossen met komst Oranje-ster’

FC Barcelona ligt in puin na de 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Analist René van der Gijp denkt dat de Catalanen al een hoop zouden oplossen wanneer een speler als Memphis Depay wordt gehaald.

Zijn Olympique Lyon stuntte gisteren met 1-3 tegen Manchester City, maar: “Of het nou Borussia Dortmund is of Atlético Madrid, het zijn altijd betere clubs dan Olympique Lyon. En ik denk dat hij dat wel wil. Nou heeft Dortmund die Jadon Sancho niet verkocht, maar er zullen dadelijk toch wel clubs zijn die iets gaan doen op de transfermarkt. Depay zou wel bij Barcelona passen, laat hem maar alleen in die spits rommelen en de rest voetballen”, stelt lVan der Gijp in de studio bij SBS 6.

“Dat was met Samuel Eto’o ook een beetje. Een beetje ook zoals Bayern München speelt, maar dan met drie spelers erachter. Dus laat Depay dan maar lekker rommelen voorin en zijn eigen plan trekken. Het is natuurlijk niet een spits die echt medespelers nodig heeft of het van de flanken moet hebben. Hij is best wel leuk op zichzelf aangewezen. Dat vindt hij niet erg prima, hij vindt het prima.”

Collega Wim Kieft is lyrisch over Memphis, die razendsnel terugkwam op hoog niveau na maandenlang blessureleed. “Als je zolang zwaar geblesseerd bent geweest, zoals hij, een gemiddelde speler heeft wel een beetje angst om weer de duels aan te gaan. Omdat je bang bent of die knie het wel houdt. Maar tegen Juventus (achtste finale van de Champions League, red.) ging hij elk duel aan. Hij was nog sterker dan die Matthijs de Ligt, hoe hij dat lichaam gebruikt. Depay moet uitkijken dat het niet ten koste gaat van zijn snelheid en beweeglijkheid, maar hij is zo ongelooflijk sterk.”

Zou Memphis een goede aanwinst zijn voor Barca?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat is te hoog gegrepen
801+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie