Van de Looi zegeviert bij Heracles-debuut

Erwin van de Looi heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Heracles Almelo in winst omgezet. Zijn nieuwe team boekte vrijdagavond een 1-2 overwinning op het veld van RKC Waalwijk.

Almeloërs winnen bij RKC

In een aftastende eerste helft gebeurde er niet een heleboel. Na ruim een half uur spelen werd de wedstrijd desalniettemin opengebroken dankzij de arbitrage. Scheidsrechter Rob Dieperink constateerde in samenwerking met zijn assistenten een handsbal in het strafschopgebied van RKC, waardoor hij Heracles een strafschop toekende. Emil Hansson wist doelman Etienne Vaessen te passeren door de bal exact in de benedenhoek te mikken: 0-1.

Het RKC-publiek was duidelijk ‘not amused’. Er werd met bierglazen gegooid, waardoor Dieperink op basis van de reglementen genoodzaakt werd om de wedstrijd enige tijd stil te leggen. De raddraaiers werden al snel geïdentificeerd door de verantwoordelijken en dus kon de wedstrijd weer worden hervat. In het restant van de eerste helft werd niet meer gescoord.

Gelijkmaker snel teniet

RKC besloot direct na rust op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Doelman Michael Brouwer wist een listige bal nog over zijn doel heen te tikken, maar kort daarna kreeg de thuisploeg dé mogelijkheid om langszij te kopen. De VAR constateerde opnieuw een handsbal en Dieperink liet zich overtuigen na het zien van de beelden. Michiel Kramer schoot vervolgens raak vanaf elf meter: 1-1.

Nog voor het verstrijken van het uur keek RKC andermaal tegen een achterstand aan. Hansson fungeerde ditmaal in de rol van aangever, waar Mario Engels met een kopbal knap voor de 1-2 zorgde. Jannes Wieckhoff liet vervolgens na om de Almeloërs in veilige haven te schieten. De Waalwijkers bleven daardoor geloven in een gelijkspel, maar Chris Lokesa stuitte op Brouwer.

Scoreverloop: 0-1 (36′) E. Hansson (strafschop), 1-1 (53′) M. Kramer (strafschop), 1-2 (59′) M. Engels