‘Van de Beek-vertrek uitgesloten’

Foto: ‘Van de Beek-vertrek uitgesloten’

Donny van de Beek is volgens The Athletic geen speler die mag vertrekken deze winterse transferperiode. De Nederlander, die ogenschijnlijk zwaar geblesseerd raakte na een charge van Marcos Senesi (AFC Bournemouth), moet wel haast maken met zichzelf te bewijzen…

Manchester United tikte twee zomers teug veertig miljoen euro af om Van de Beek los te weken bij Ajax. De droomtransfer voor de Nederlandse middenvelder pakt tot nu toe niet uit zoals gehoopt. Ook onder Ten Hag komt Van de Beek niet veel aan spelen toe, maar is een vertrek op hetzelfde moment onbespreekbaar.

Laurie Whitwell, Manchester United-volger van The Athletic, laat zich uit over de ontwikkeling van Van de Beek: “Hij heeft het inderdaad moeilijk, maar tegen Bournemouth vond ik dat hij het heel aardig deed.”

Kansen voor Van de Beek bij Manchester United

Dat Van de Beek concurrentie heeft van één van de beste aanvallende middenvelders van Europa, maakt zijn opdracht niet gemakkelijker. Whitwell: “Met Bruno Fernandes is er op dit moment één concurrent die te groot is. Op de manier waarop Ten Hag nu speelt, wil hij op elke positie soortgelijke spelers. Spelers zoals Fernandes kunnen de bal één keer raken.”

Daardoor is een winters vertrek volgens Whitwell uitgesloten: “‘Ten Hag wil hem er graag bijhouden als optie. Hij moet een reeks wedstrijden spelen.” De komende maanden moet Van de Beek zich wel bewijzen. Anders betekent het in de zomer waarschijnlijk wél een exit voor de Nederlander: “Als United deze zomer een goede transfersom kan krijgen voor Van de Beek, zullen ze dat doen.”

NEC Nijmegen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 april 2024 21:47.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie