Twijfels over fitheid Álvarez, mogelijk nieuwe kans voor Giménez bij Mexico

Foto: Twijfels over fitheid Álvarez, mogelijk nieuwe kans voor Giménez bij Mexico

De blessure van Edson Álvarez leek in eerste instantie mee te vallen, maar de middenvelder van Ajax is toch een twijfelgeval voor de halve finale van de Gold Cup. De Mexicaanse bondscoach Jaime Lozano liet op de persconferentie weten dat het niet zeker is of Álvarez start tegen Jamaica. Santiago Giménez mag daarentegen wel hopen op een basisplaats.

SoccerNews.nl is deze week bij de eindrondes van de Gold Cup in de Verenigde Staten en bezocht dinsdag de persconferentie van de Mexicaanse ploeg. Daar ging bondscoach Lozano in op de blessure van Álvarez, die zaterdag was uitgevallen tegen Costa Rica. “We weten niet of het voor Edson mogelijk zal zijn om te spelen”, begon Lozano. “Hij heeft een klap gekregen en we wachten tot het laatste moment om te zien hoe het met hem gaat. Als hij honderd procent fit is, houden we rekening met hem. We hebben spelers nodig die honderd procent zijn, want het wordt een moeilijke wedstrijd.”

Basisplaats voor Giménez?

Na de kwartfinale van afgelopen zaterdag waarin Álvarez met knieklachten uitviel, liet Lozano weten dat diens blessure niet ernstig leek. Mogelijk houdt de bondscoach zich nu op de vlakte om zich niet in de kaarten te laten kijken. Ook over de verdere opstelling liet hij weinig los, maar verschillende Mexicaanse media nemen aan dat Giménez aan de start zal verschijnen.

De aanvaller van Feyenoord is dit toernooi de tweede spits achter Henry Martín van Club América en kreeg alleen in de laatste wedstrijd van de groepsfase een basisplaats, toen de plaatsing van Mexico al zeker was. In de andere drie wedstrijden mocht Giménez invallen. Nu wordt gespeculeerd dat hij de bondscoach heeft overtuigd om een verandering door te voeren en hem vanaf het begin te gebruiken in de halve finale.

Mexico speelt in de aankomende nacht tegen Jamaica. De andere halve finale van de Gold Cup gaat tussen de Verenigde Staten en Panama.

Giménez verdient een kans bij Mexico

  • Ja, hij moet eerste spits worden.
  • Nee, zijn tijd komt nog wel.
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie