‘Tweetal drukt PSV-jeugdexponent naar de uitgang’

Foto: ‘Tweetal drukt PSV-jeugdexponent naar de uitgang’

PSV heeft voor de tweede competitiehelft een ruimere keuze wat betreft de invulling van de achterhoede. Waar het in de eerste seizoenshelft Mauro Júnior en Olivier Boscagli nog moest missen vanwege langdurige blessures, daar keert het tweetal na de winterstop weer terug. De terugkeer van het duo zou wel eens nadelig kunnen uitpakken voor PSV-exponent Jordan Teze.

Boscagli keert na een maandenlange revalidatie, vanwege een ernstige knieblessure, weer terug bij PSV. De Fransman was voor zijn blessure een vaste waarde in het verdedigingscentrum van de Eindhovenaren. De plek die in de eerste competitiehelft vooral door Armando Obispo werd ingevuld. Naast hem speelden afwisselend André Ramalho, Jarrad Branthwaite en ook Jordan Teze. Voor laatstgenoemde lijkt de kans op een plek in het centrum van de verdediging echter steeds kleiner te worden, waardoor een gebrek aan speeltijd lonkt voor de jeugdexponent.

Veel opties voor Van Nistelrooy

Teze kan eventueel ook nog als rechtsback uit de voeten, maar ook daar heeft trainer Ruud van Nistelrooy meerdere opties. Hoewel huurling Ki-Jana Hoever nog niet naar tevredenheid functioneert kan ook Phillipp Mwene daar goed uit de voeten. Bovendien speelde Mauro voorgaand seizoen onder Roger Schmidt ook veelvuldig als rechtsback. Het is ook nog niet uit te sluiten dat PSV kijkt naar een nieuwe rechtsback, waardoor het perspectief voor Teze steeds troebeler lijkt te worden en een vertrek niet uit te sluiten is. De terugkeer van Mauro kan ook nog betekenen dat Philipp Max mogelijk mag uitkijken naar een andere club.

Eindigt PSV tegen Sparta in 1-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet PSV Teze verkopen?

  • Ja, hij wordt geen basisspeler meer
  • Nee, nuttige speler voor de breedte
1576+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie