‘Twee kampen’ in kampioensteam FC Twente: ‘Daar neigde het wel naar’

Foto: ‘Twee kampen’ in kampioensteam FC Twente: ‘Daar neigde het wel naar’

Precies tien jaar geleden vierde FC Twente een historisch kampioenschap. Peter Wisgerhof was hierin één van de steunpilaren van de ploeg. De voormalig verdediger bestempelt het kampioenselftal niet als vriendenteam, maar wel een hecht collectief.

Onder aanvoering van Kenneth Perez en Blaise N’Kufo sprak Wisgerhof zelfs over twee kampen binnen de groep. De spits en nummer tien waren niet bepaald de beste vrienden. “Ruzie heb ik ze nooit zien maken, maar het neigde wel naar twee kampen binnen de spelersgroep”, vertelt  de Wageninger aan de NOS. “Perez is heel uitgesproken, daar moet je tegen kunnen. N’Kufo is heel rustig, maar op een bepaalde manier wel weer heel aanwezig.”

De altijd wat flegmatieke Theo Janssen werd getriggerd door de moordende concurrentie. We hadden net Cheick Tioté gehaald, die jongen was zo ongelofelijk goed. Er was megaveel concurrentie”, blikt Wisgerhof terug. “Dat heeft Theo zeker gedreven er het maximale uit te halen. Ik kan me niet herinneren dat die ooit door een tegenstander werd overlopen dat seizoen.”

Bryan Ruiz was één van de smaakmakers van het team, met 24 treffers en negen assists in de competitie. De AA Gent overgekomen Costa Ricaan had tijd nodig om te wennen, weet Wisgerhof. “Er waren wedstrijden dat hij echt alles verkeerd deed. Pas naarmate het seizoen vorderde, begon hij geniale dingen te laten zien.”

Een team met veel klasse?

  • Zeker weten
  • Dat viel wel mee
111+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie