‘Transferprioriteit PSV komende zomer nu al duidelijk’

Foto: ‘Transferprioriteit PSV komende zomer nu al duidelijk’

PSV zal komende zomer een fors deel van de binnen geharkte centen voor Cody Gakpo en Noni Madueke moeten gaan herinvesteren in de achterhoede. Dat is het oordeel van clubwatcher Rik Elfrink, alsook die van oud-directeur Stan Valckx.

Valckx stelt dat PSV te lang heeft vastgehouden aan eigen jeugdproducten Jordan Teze en Armando Obispo. Ondertussen werd wel André Ramalho gehaald, maar bleek Feyenoord pas écht een goede slag te slaan in Oostenrijk door Gernot Trauner aldaar op te pikken. “Aan de bal is hij geen genie, maar hij maakt het allemaal niet ingewikkeld en doet defensief de dingen die hij moet doen”, zegt Valckx over Trauner.

“Nu al duidelijk waar de prioriteit voor de komende transferperiode ligt”

Elfrink wijst verder op het feit dat PSV amper verdedigers duur verkocht (de laatste is Joshua Brenet in 2018 voor bijna vier miljoen euro aan Hoffenheim) als bewijs dat de achterhoede al langer niet op orde is in Eindhoven. De journalist schrijft: “PSV heeft met de terugkerende Olivier Boscagli nog wel een troef voor de komende maanden achter de hand, maar hij moet de komende weken nog volledig wedstrijdfit worden. En ook hij geldt als een ‘voetballende verdediger’. Mauro Júnior kan nog als rechts- of linksback spelen, terwijl hij oorspronkelijk een middenvelder is.” Al met al constateert Elfrink: “Nu al is duidelijk waar in Eindhoven de prioriteit voor de komende transferperiode ligt.”

En daar sluit Valckx zich tot slot bij aan. Hij vindt dat de lat ‘op Champions League-niveau gelegd moet worden’. “Bij de huidige verdedigers heb je dat gevoel niet en ook niet per se dat ze er naar toe kunnen groeien.”

Boscagli kan de oplossing zijn

  • Eens
  • Oneens
815+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie