Tottenham Hotspur slaat aanval Chelsea af in topper

De Premier League-topper tussen Chelsea en Tottenham Hotspur heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten op Stamford Bridge stond er nog altijd 0-0 op het scorebord.

Hakim Ziyech begon in de basis bij Chelsea, waar Oranje-international Steven Bergwijn mocht starten namens Tottenham. Laatstgenoemde kreeg in de beginfase meteen een kans om de bezoekers op voorsprong te schieten. Aan de andere kant scoorde Timo Werner vervolgens wel, maar de Duitser stond buitenspel en dus ging dat feest niet door.

Zowel Chelsea als Tottenham kreeg voor rust kansen om alsnog op voorsprong te komen. Mason Mount mikte echter over namens de thuisclub, waar Serge Aurier namens de ploeg van José Mourinho (ex-Chelsea) op doelman Édouard Mendy stuitte.

Tottenham toonde zich redelijk content met een punt en kreeg loon naar werken, mede dankzij een redding van Hugo Lloris op een schot van oud-Vitessenaar Mount. Zodoende bleef het 0-0 op Stamford Bridge en met dat resultaat blijft Tottenham koploper in de Premier League, al is Liverpool dit weekend in punten gelijk gekomen. Chelsea staat derde.

Gaat een van deze clubs de titel pakken?