‘Theatermaker Tadic beheerst alle facetten van het vak’

Foto: ‘Theatermaker Tadic beheerst alle facetten van het vak’

Sjoerd Mossou vindt dat de KNVB dringend iets moet doen aan het gedrag van de spelers en trainers, zo vertelt hij in Goedemorgen Bekerfinale op EPSN. Volgens de journalist geven zij namelijk bepaald niet het goede voorbeeld aan de supporters.

Verantwoordelijkheid trainers en spelers

De Nederlandse voetbalbond greep dit jaar hard in na de vele incidenten op de tribunes. Het moment dat Davy Klaassen in De Kuip een aansteker tegen zijn hoofd aan kreeg, greep de KNVB aan om een nieuwe regel te introduceren. Als er voortaan voorwerpen op het veld worden gegooid, moet de scheidsrechter besluiten om het duel tijdelijk of volledig te staken.

Mossou vindt het goed dat de KNVB actie onderneemt en hoopt dat de incidenten minder worden. Tegelijkertijd stelt hij dat de bond eveneens moet werken aan het respect op het speelveld. Hij vindt namelijk dat de manier waarop de spelers en trainers met de arbitrage en hun tegenstander omgaan, vaak niet past binnen het geaccepteerde gedrag.

Kritiek op gedrag Tadic

Tadic zou daarbij ‘de koning van het theater’ zijn. “Hij beheerst alle facetten van het vak”, stelt Mossou. “Hij is de meest complete, maar er zijn er natuurlijk veel meer. Ook trainers. Ik vind het heel ergerlijk hoe dat gaat. Al jaren, dus het is helemaal niets nieuws. Dat gezeik tegen de vierde officials en het theater dat er gemaakt wordt.”

“Ik zit al tien jaar in hetzelfde vak op de tribune. Als ik alle vormen van raar gedrag in die tien jaar optel en ik leg het naast een Ajax tegen PSV of Feyenoord op het veld, dan winnen die spelers qua gekkigheid”, aldus Mossou. Afgelopen zondag werd het competitieduel tussen PSV en Ajax nog tijdelijk gestaakt vanwege het gooien van een voorwerp op het veld.

Moeten spelers en trainers meer verantwoordelijkheid nemen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie