Stekelenburg onthult beste Ajax-kleedkamer ooit

Foto: Stekelenburg onthult beste Ajax-kleedkamer ooit

Maarten Stekelenburg stelt dat de kleedkamer van het seizoen 2020/2021 bij Ajax de beste is waarin hij heeft gezeten. Bij het Ziggo Sport-programma Tussen de Palen blikt de doelman terug op zijn carrière en komt ook dat seizoen ter sprake. Volgens Stekelenburg klopte op destijds alles aan het elftal, in tegenstelling tot het huidige Ajax.

Stekelenburg roemt Ajax-kleedkamer onder Ten Hag en Overmars

Stekelenburg roemt in het programma de kleedkamer waarin hij terechtkwam bij zijn terugkeer bij Ajax. “ie groep, hoe die ook met elkaar omgingen buiten het veld en op de trainingen, het klopte gewoon, het zat goed in elkaar.” Volgens de voormalig international was het elftal goed bij elkaar gezocht. “Marc Overmars en Erik (Ten Hag red.) haalden Tadic, Blind en Huntelaar terug, dat hebben ze dus redelijk in elkaar gezet.”

Volgens de oud-doelman is een goede kleedkamer van wezenlijk belang om goed te kunnen presteren. “Ik denk dat de kleedkamer een van de belangrijkste dingen is. De samenstelling van een groep en hoe je met elkaar omgaat bepaalt of je succes hebt of niet. Een trainer is daarin ook belangrijk, maar de groep moet functioneren en goed in elkaar zitten.”

In zijn Ajax-tijd beschikten de Amsterdammers volgens Stekelenburg over genoeg leiders en was er balans in het elftal. De oud-keeper zegt dat in het huidige Ajax niet te zien. “Als je het huidige Ajax ziet, daar ontbreken gewoon leiders in het veld. Daar mist de balans.”

Moet Ajax komende zomer meer leiders halen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, is niet nodig
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie