Ten Hag uit onvrede na ‘rode’ VAR-ingreep

Foto: Ten Hag uit onvrede na ‘rode’ VAR-ingreep

Erik ten Hag heeft zijn onvrede geuit over het optreden van scheidsrechter Andre Marriner. De manager van Manchester United spreekt van willekeur na de rode kaart van Casemiro.

In de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Crystal Palace kreeg Casemiro rood na een opstootje. Teamgenoot Antony werd hard tegen de grond gewerkt door tegenstander Jeffrey Schlupp, waarna de vlam in de pan sloeg. Waar de twee genoemde spelers allebei geel kregen, daar zag Casemiro rood voor het bij de keel pakken van Will Hughes.

“Het gaat om inconsequentheid”, foetert Ten Hag tegenover Viaplay. “Uit bij Palace werd Martínez het licht uit de ogen geslagen. Toen was er geen ingreep van de VAR. Bij het akkefietje nu hadden veel spelers een kaart kunnen krijgen. Maar het begon met een zware overtreding waarbij er een heel grote kans was op een ernstige blessure. Daar wordt niet op ingegrepen, dat is vervelend.”

Volgens de United-manager sprong Casemiro in de bres voor zijn teamgenoot. “Onze spelers moeten zich beheersen, maar ik ben er wel blij mee hoe ze daar als team staan. Dat ze voor elkaar opkomen. Als je het beeld stilzet, zie je dat hij probeert onze speler te beschermen. Meerdere spelers gingen de grens over. Als je dan ingrijpt, dan moet je consequent zijn.”

In Engeland staat een directe rode kaart normaliter voor een schorsing van drie wedstrijden.

Wint Man Utd met 3-1 van Leeds?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Ten Hag gelijk?

  • Ja
  • Nee
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie