‘Ten Hag krijgt nu al Frenkie-nieuws’

Foto: ‘Ten Hag krijgt nu al Frenkie-nieuws’

In de afgelopen transferzomer zat oefenmeester Erik ten Hag van Manchester United nadrukkelijk achter Frenkie de Jong (FC Barcelona) aan, maar van een daadwerkelijke transfer kwam het niet. En dat ondanks de problemen van de spelmaker met de hoge heren in het Camp Nou-stadion.

Misschien waagt Ten Hag over een half jaartje wel een nieuwe poging in Catalonië? Volgens het dagblad Sport is dat echter vergeefse moeite, omdat De Jong in aanzien is gestegen bij Barça. Hij begon het seizoen als wisselspeler onder trainer Xavi Hernández, maar vocht zich terug in de basisopstelling en is daar niet meer uit weg te denken. In het voorbije weekend kreeg hij zelfs een staande ovatie van de fans van zijn werkgever…

Voorzitter Joan Laporta zou inmiddels ook om zijn, al is de preses vermoedelijk nog steeds niet blij met het torenhoge salaris dat de international van het Nederlands elftal opstrijkt bij Barcelona. Het kamp van De Jong (die vertegenwoordigd wordt door zaakwaarnemer Ali Dursun) heeft echter al door laten schemeren dat er wel te praten valt over een bijstelling van dit loon. Dit ligt naar verluidt op zo’n achttien (!) miljoen euro per seizoen.

Vieze spelletjes Barcelona

Het kan snel gaan in de voetballerij, zo wijst de situatie van de oud-Ajacied wel uit. Nog niet zo heel lang geleden wilde de directie van Barça hem nog koste wat kost kwijt, en om dat te bewerkstelligen werden er ‘vieze spelletjes’ gespeeld: “Op een gegeven moment publiceerde een krant dingen uit mijn contract. Ik heb het niet gelekt en er was maar één andere partij die het contract ook had. Dus dat moest wel van de club komen. Dan denk je wel: dit is niet nodig. En opeens was er een brief met de vraag of mijn contract wel geldig was, omdat de vorige voorzitter Bartomeu dat niet meer had mogen afsluiten. Ik vond het irritant dat de club het deed, maar had er geen invloed op.”

“Ik denk dat de club nu ook wel weer in de lift zit, de stijgende lijn te pakken heeft”, vervolgde De Jong in een interview met De Telegraaf. “In de Champions League was het natuurlijk hartstikke slecht en daar is iedereen teleurgesteld over, maar in de competitie gaat het goed. Er zijn jonge spelers met potentie en het team is een stuk beter. En ik ben heel erg gelukkig in Barcelona. Als ik speel is het top en qua wonen is het perfect.”

Blijft hij bij Barça?

  • Sowieso
  • Nou…
3494+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie