Taylor wijst ‘echte leider’ Ajax aan

Foto: Taylor wijst ‘echte leider’ Ajax aan

Kenneth Taylor is het er niet mee eens dat het Ajax aan leiderschap ontbreekt. Steven Bergwijn draagt momenteel de aanvoerdersband bij de Amsterdammers, maar de aanvaller krijgt daarover de nodige kritiek te verwerken. Niet terecht volgens Taylor, die meer leiderstypes binnen de Ajax-selectie ziet.

Ondersteunende Taylor

Taylor geeft in gesprek met Voetbal International aan dat hijzelf ook probeert om een soort van leidersrol op zich te nemen en dat hij zijn ploeggenoten zoveel mogelijk wil helpen. “Van nature probeer ik altijd iedereen te helpen en het beste in ze naar boven te brengen. Als ik zie dat iemand het lastig heeft, dan wil ik diegene gewoon helpen. Want ik heb dat zelf ook vaak genoeg meegemaakt. Dat vind ik dan gewoon klote voor hem, om dat te zien. Dan denk ik: Kan gebeuren, iedereen maakt fouten, ik zelf ook. Dan hoop ik dat ik, als ik naar hem toe ga, dat hij dan denkt: Oké, de volgende bal is voor mij. En dat hij er niet alleen voor staat.”

De middenvelder vertelt zelf ook genoeg hulp te krijgen als dat nodig is. “Ja, tuurlijk. Steven Bergwijn bijvoorbeeld, die komt dan weleens naar me toe als het niet lekker gaat. Maar ook oud-ploeggenoten. Met Daley (Blind, red.) heb ik regelmatig contact. Voor de wedstrijd tegen Almere sprak ik nog met Jurriën Timber. Scoor er eentje voor me, zei hij, haha. Hij had zelfs op X gezegd dat ik ging scoren, dat lukte nog bijna ook, maar ik schoot tegen de paal.”

Genoeg Ajax-leiders

Tegenover het weekblad geeft Taylor aan dat er dan ook genoeg leiders in de Ajax-selectie aanwezig zijn. “Ja, zeker weten. Steven Bergwijn, onze aanvoerder, is sowieso een leider, maar we hebben er nog meer, hoor. Steven Berghuis is een echte leider, ook buiten het veld, hoe hij de jonge en nieuwe spelers helpt. We hebben Remko Pasveer nog, Gerónimo Rulli, we hebben er écht wel genoeg.”

De kritiek op het aanvoerderschap van Bergwijn vindt Taylor dan ook niet terecht. “Dat verrast mij wel, ja. Volgens mij heeft hij zelf ook al uitgelegd: jullie zijn er niet bij in de kleedkamer. Dus jullie zien niet wat hij in de kleedkamer allemaal doet. Hoe hij ons allemaal oppept voor wedstrijden. Hoe hij ons allemaal meeneemt bij de voorbereiding op trainingen, bij de warming-up. Dat zien jullie niet. Hoe hij praat met de jongens en zelf het goede voorbeeld geeft. Ik vind hem een echte aanvoerder.”

Wie is volgens jou de meeste geschikte aanvoerder voor Ajax?

  • Bergwijn
  • Berghuis
  • Van den Boomen
  • Sutalo
  • Hato
  • Taylor
  • Een andere speler
906+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:49
1+
Arteta bevestigt geweldig nieuws voor Jurriën Timber
18:35
12+
‘Slot naar Liverpool is ook voor Feyenoord een winst’
18:20
83+
Verweij brengt update over zoektocht Ajax naar trainer
18:03
51+
Bakayoko lyrisch over Feyenoord-speler: “Pffoee”
17:47
171+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
17:32
70+
Ramalho reageert: “Of ik bij PSV blijf na de zomer?”
17:16
74+
Driedubbel goed nieuws uit Ajax-ziekenboeg
17:00
24+
Ajax begint bovenaan, VOLGEVRETEN PSV’ers en 5 over 12 voor Vitesse | Twee Viertje met Aad #81
16:45
104+
‘Denk niet dat PSV open staat voor salonremise’
16:30
150+
Mark van Bommel trekt Antwerp-deur achter zich dicht
16:13
72+
Arsenal brengt slecht nieuws over Miedema
16:07
127+
‘PSV identificeert topkandidaat voor versterking defensie’
15:48
140+
‘Ten Hag kan Man United verruilen voor nieuwe topclub’
15:34
486+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
15:20
107+
Slot geeft update over status met Liverpool
15:00
227+
Feyenoord bevestigt rampscenario Mats Wieffer
14:45
188+
Vitesse bereikt gigantische mijlpaal
14:32
559+
‘Dreun voor Noa Lang’
14:15
103+
Opsteker voor NEC: ‘Ajax en PSV-target snel terug’
14:00
113+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie