Swart laakt ‘onbegrijpelijke’ Ajax-transfer

Foto: Swart laakt ‘onbegrijpelijke’ Ajax-transfer

Sjaak Swart vindt dat de huidige Ajax-selectie totaal niet in balans is. De oud-speler van de Amsterdammers is van mening dat er nog voldoende talent rondloopt bij Ajax, maar dat die niet op de juiste manier ingepast kunnen worden. Daarnaast noemt Swart het ‘onbegrijpelijk’ dat Ajax een aantal routiniers heeft laten gaan.

Voldoende talent bij Ajax, maar gebrek aan routiniers

Swart vertelt in gesprek met Veronica dat hij ziet dat er nog wel voldoende talent doorstroomt bij Ajax. “Zo’n Hato doet het fantastisch. Er zijn er nog een paar: Silvano Vos, Mika Godts…”, maar een kanttekening plaatst Swart ook. “Dat zijn jongens die op het juiste moment bij de ouderen geplaatst hadden moeten worden.”

Daarmee wijst Swart naar de afwezigheid van routiniers binnen het elftal van Ajax. “Dat Davy Klaassen is weggegaan, vind ik onbegrijpelijk”, vervolgt het clubicoon. “en jongen uit een Ajax-nest… Jongens als hij moeten aan de jonge jongens vertellen hoe het is. Dan heb je ook nog Kudus… Ik had hem bij me gehouden. Dan heb je er twee weggedaan, dat zijn dertig goals.”

Ook Daley Blind had Swart nog graag bij Ajax zien spelen, die volgens hem een welkome aanvulling was geweest voor de achterhoede. “Als je ziet hoe hij nu bij Girona speelt, dát is Ajax-voetbal.” Versterking is dan ook nodig volgens Swart. “Eigenlijk moeten er vijf spelers bij, zeker op het middenveld.”

Wie zie jij graag terugkeren bij Ajax?

  • Klaassen
  • Blind
3235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie