Strafschop helpt Utrecht voorbij Heerenveen

In Stadion Galgenwaard heeft FC Utrecht zaterdagavond afstand genomen van sc Heerenveen. Het duel tussen de nummers zeven en acht van de Eredivisie eindigde in een 1-0 zege voor de thuisclub.

Sydney van Hooijdonk stond in en tegen Utrecht in de spits bij de Friezen. De aanvaller kreeg de beste mogelijkheden van de eerste helft, maar Utrecht-doelman Vasilis Barkas wist zijn eerste inzet te pareren. Zijn tweede poging was eveneens gevaarlijk en vloog voorlangs.

Gaandeweg de eerste helft kreeg Utrecht meer controle over de wedstrijd. Dat leidde ook tot mogelijkheden voor de Domstedelingen, maar doelman Xavier Mous hield zijn doel schoon. Vlak voor rust zorgden vooral Taylor Booth en Anastasios Douvikas voor Utrechts gevaar.

In de tweede helft werd Heerenveen getroffen door een dubbele tegenvaller. Zowel Pelle van Amersfoort als debutant Jeffrey Bruma viel geblesseerd uit, maar desondanks bleven de Friezen overeind. Heerenveen kreeg zelfs enkele mogelijkheden om er met de zege vandoor te gaan. Zo redde Barkas op een inzet van Antoine Colassin.

Douvikas doet het wéér

Ook Utrecht liet af en toe van zich horen. Zo ranselde Mous een vrije trap van Can Bozdogan fraai uit zijn doel. Kort daarna werd het alsnog 1-0: scheidsrechter Jeroen Manschot wees naar de penaltystip na een valpartij van Othmane Boussaid en met enig fortuin, Mous raakte de bal nog, schoot Douvikas de 1-0 tegen de touwen.

Vlak voor tijd dacht Heerenveen alsnog langszij te komen. Ché Nunnely werkte in zijn debuutwedstrijd doeltreffend af, maar hij stond nipt buitenspel.

Scoreverloop: 1-0 (69′) A. Douvikas (strafschop)