‘Stadgenoot kaapt miljoentransfer Arsenal op het laatste moment’

Foto: ‘Stadgenoot kaapt miljoentransfer Arsenal op het laatste moment’

Arsenal hoopt nog altijd de enorme transfer van Mikhaylo Mudryk af te ronden deze winter. The Gunners moeten echter op hun hoede zijn. De overgang kan naar verluidt gekaapt worden door een rivaal.

Shakhtar Donetsk heeft goud in handen met Mudryk, die wordt gezien als het grootste talent van Oekraïne. Arsenal is er veel aan gelegen om de international naar het Emirates Stadium te halen, maar kan vooralsnog niet aan de hoge eisen van Shakhtar voldoen. Arsenal bood al 60 miljoen euro (40 miljoen vaste transfersom + 20 aan bonussen), de Oekraïners mikken echter nog een stuk hoger. De clubleiding vindt Mudryk minimaal van hetzelfde niveau als Antony, die afgelopen zomer voor 100 miljoen euro van Ajax naar Manchester United verkaste.

Londense kaping

Er is nog een behoorlijk gat tussen het bod en de vraagprijs, waardoor een transfer naar Arsenal absoluut nog niet zeker is. Volgens Sky Sports houdt Chelsea het nieuws omtrent Mudryk goed in de gaten. The Blues willen naar verluidt een poging doen om de deal te kapen. De steenrijke eigenaar heeft naar verluidt Shakhtar verzekerd dat hij ieder bod van Arsenal kan overtreffen. Wellicht verhuist de 21-jarige aanvaller dus wel naar Londen, maar zou Stamford Bridge zijn nieuwe locatie kunnen worden.

De linksbuiten, die in de aanval op meerdere posities uit de voeten kan, beleeft een sterk doorbraak seizoen. In achttien officiële duels voor Shakhtar scoorde hij tien keer en gaf acht assists. Drie van die treffers vielen in de groepsfase van de Champions League.

Stamford Bridge

Premier League

5 januari 2023

21:00

Chelsea
Manchester City
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 januari 2023 20:58.

Bij wie past Mudryk beter?

  • Arsenal
  • Chelsea
  • Is om het even
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie