‘Spits van 40 miljoen plots buitenkansje voor PSV’

Foto: ‘Spits van 40 miljoen plots buitenkansje voor PSV’

PSV hoopt voor de rest van het seizoen te kunnen beschikken over Fábio Silva. De dure Portugese spits van Wolverhampton Wanderers keert mogelijk vervroegd terug van een huurperiode bij Anderlecht. Hierdoor hoopt PSV op een buitenkansje.

Het Portugees georiënteerde Wolverhampton Wanderers kocht de talentvolle Silva in de zomer van 2020 voor liefst veertig miljoen van FC Porto. In de Engeland viel de productie van de jonge spits echter tegen, met slechts vier treffers in 62 officiële duels. Om Silva ervaring op te laten doen, besloot men hem te verhuren aan Anderlecht.

In Brussel was de start goed met drie treffers in de eerste vijf wedstrijden. Daarna begon de productie wat te haperen; de 20-jarige Silva staat momenteel op zeven goals in twintig duels. Het Laatste Nieuws weet dat de uitleenbeurt bij Paars-Wit snel beëindigd zal worden. Wolves wil Silva naar verluidt opnieuw verhuren, wat voor PSV als muziek in de oren klinkt. De Brabanders zijn volgens Voetbal International concreet, al is er ook veel interesse vanuit het buitenland.

Stand-in Luuk de Jong

Naast een nieuwe linksbuiten, als opvolger van Cody Gakpo, willen de Eindhovenaren ook een stand-in voor Luuk de Jong. In de eerste seizoenshelft lag de ervaren spits eruit met een kuitblessures, waardoor veel verschillende spelers werden uitgeprobeerd als nummer negen. In Silva ziet de leiding de ideale speler voor een dienstverband van een half jaar.

Philips Stadion

Eredivisie

21 januari 2023

20:00

PSV Eindhoven
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Moet PSV vol voor hem gaan?

  • 100%
  • Nah…
687+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie