Spelers Ajax lopen fikse bonus mis

Soccernews

Na het mislopen van het kampioenschap door Ajax, zullen de spelers geen kampioenspremie ontvangen. Ajax won zondag bij NEC, maar omdat FC Twente ook de volle buit pakte, werden [i]De Tukkers[/i] kampioen. Het mislopen van de titel heeft voor de spelers naast sportieve ook financiële consequenties.

Als Ajax de titel binnen had gesleept, hadden de spelers die na de komst van Marco van Basten een nieuw contract tekenden en meer dan 25 duels hadden gespeeld een forse bonus van ruim drie ton tegemoet kunnen zien.

“Het is veel geld, maar nu niet het belangrijkste”, zei Marko Pantelic. “We hebben alles gedaan wat in ons vermogen lag. Helaas voor iedereen binnen de club was het net niet genoeg.” Ajacieden die minder vaak in actie kwamen dan het vastgestelde aantal van 25 duels, zouden het bedrag naar rato hebben gekregen.

Het systeem van loon naar prestatie is ingevoerd door ex-trainer Marco van Basten. Hij wilde geen wedstrijdpremies maar een bonus als de titel gepakt zou worden. Maarten Stekelenburg en Urby Emanuelson tekenden een contract voor de komst van Van Basten, zij kregen een premie per punt.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie