Spanje eenvoudig langs Costa Rica, Zwitserland start met zege

Spanje is goed begonnen op het WK in Australië en Zeeland. Las Rojitas hielden sterspeelster Alèxia Putellas voor het grootste gedeelte op de bank, maar had bij rust al een 3-0 voorsprong te pakken. Na de pauze werd verzuimd om de score hoger op te laten lopen.

Spanje maatje te groot voor Costa Rica

Van meet af aan bleken de Spaanse vrouwen veel te sterk te voor de Costa Ricaanse vrouwen. Het technisch begaafde Spanje had echter wel even tijd nodig om de Costa Ricaanse muur te slechten. Na twintig minuten spelen was het uiteindelijk wel raak, al kreeg het daarvoor de hulp van Costa Rica. Del Campo gleed de bal in het eigen doel. Zes minuten later was de wedstrijd al gespeeld, Spanje scoorde nog eens twee keer via Bomatic Conca en Esther Gonzalez. Daarnaast werd er in de eerste helft ook nog een strafschop gemist door Fuentes. In de tweede helft gebeurde er weinig, al had Spanje nog verder uit kunnen lopen. De van een blessure herstellende Puttellas kreeg nog een kwartiertje speeltijd.

Zege voor Zwitserland

Zwitserland begon eveneens met een overwinning aan het WK. De Filipijnen werden met 0-2 verslagen. Ramona Bachmann scoorde vlak voor rust uit een strafschop de openingstreffer. Na ruim een uur spelen bepaalde Seraina Piubel de eindstand op 0-2. In poule B kwamen de Nigeriaanse en Canadese vrouwen niet tot scoren, waardoor het treffen eindigde zoals het begon: 0-0.