Sneijder geeft ‘kleine jongen’ Weghorst weinig kans

Foto: Sneijder geeft ‘kleine jongen’ Weghorst weinig kans

Wout Weghorst maakte deze week een droomtransfer naar Manchester United. De spits wordt gehuurd van Burnley, nadat hij afgelopen half jaar nog op huurbasis speelde voor Besiktas. Wesley Sneijder heeft echter zo zijn vraagtekens bij de transfer van Weghorst en vraagt zich af of de spits het niveau wel aankan.

Na het vertrek van Cristiano Ronaldo was United-manager Erik ten Hag op zoek naar een nieuwe aanvaller en kwam in die zoektocht uit bij Weghorst. De dertigjarige aanvaller moet de Mancunians voorin van meer stootkracht voorzien. Sneijder zette in het praatprogramma Veronica Offside zo zijn vraagtekens bij de transfer. “Hij zal er een plan mee hebben”, doelde de oud-international op Ten Hag. “Maar met zijn lengte… In Engeland is hij gewoon een kleine jongen tegenover die verdedigers daar.”

Weinig kans voor Weghorst

Sneijder denkt dat het een moeilijk verhaal gaat worden voor Weghorst in de Premier League. “‘Ik hoop echt dat hij gaat slagen daar, maar ik heb er een hard hoofd in. We gaan het meemaken. Ik sprak iemand in Turkije en bij Besiktas vinden ze het jammer dat hij weggaat. Daar schijnt hij het echt goed gedaan te hebben. Hij heeft een drive, dat hebben we allemaal kunnen zien. Maar als je voetballend gaat kijken, is het niet de ideale spits voor United.”

Weghorst moet nog wachten op de benodigde papieren en moet daardoor in ieder geval de stadsderby tegen Manchester City nog missen. Het debuut van de aanvaller volgt mogelijk aanstaande woensdag als United een uitwedstrijd speelt tegen Crystal Palace.

Old Trafford

Premier League

14 januari 2023

13:30

Manchester United
Manchester City
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 13:26.

Denk jij dat Weghorst gaat slagen bij United?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, hij gaat het daar niet redden
513+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie