Slot verklaart waarom hij constant wisselt van vleugelspelers

Foto: Slot verklaart waarom hij constant wisselt van vleugelspelers

Oussama Idrissi, Javairo Dilrosun, Igor Paixao en Alireza Jahanbakhsh wisselen elkaar bij Feyenoord vrijwel wekelijks af op de flanken. Waarom doet trainer Arne Slot dat eigenlijk? De rest van zijn elftal kan immers welhaast blind ingevuld worden op de blaadjes.

“We hebben best veel spelers die het schema van drie wedstrijden in de week niet gewend zijn”, begint Slot, geciteerd door Voetbal International. “Verder kijk je naar hoe hebben ze gespeeld, hoe hebben ze het de vorige keer tegen die tegenstander gedaan, hoe is hun vorm, hoe speelt de tegenstander, hoe presteren ze op de training, wie passen er het beste bij elkaar? Er zijn meerdere afwegingen die je maakt. Die maakte ik vorig seizoen ook al, maar toen kwam ik toch altijd op hetzelfde uit.”

Dit seizoen gebeurt dat minder vaak. “Dat heeft in sommige gevallen te maken met de voorbeelden die zojuist genoemd werden en in sommige gevallen dus de mogelijkheid voor een speler om drie keer in het tempo te spelen zoals wij dat willen.” Slot weegt er verder niet te veel aan dat hij vaak wisselt. “Over het algemeen spelen bij ons vaak dezelfde spelers. Tenzij blessures of het niet aankunnen van drie wedstrijden in de week aanleiding geven om dat te veranderen.”

“In de afgelopen weken zijn er ook weleens keuzes gemaakt op basis van vorm, maar we hebben dus al geprobeerd hoe het is om spelers drie, vier, vijf wedstrijden op rij te laten starten, of langer dan dat zelfs. Je bent constant aan het evalueren hoe het beter kan, maar we hebben het dus al geprobeerd met steeds dezelfde elf namen, en dat was ook niet het antwoord in alle gevallen.”

Gouden wissels

Vaak zijn het juist de flankspelers die invallen, die het verschil maken. Tegen PSV (twee goals Jahanbakhsh) en ook tegen NEC (Dilrosun en Paixao). Is dat niet storend? “Nee, ik zie het vooral als het glas halfvol”, countert Slot. “Omdat ik zie dat we goede mogelijkheden hebben om daar te wisselen en dat de aanvallers het samen voor elkaar krijgen om heel veel kansen te creëren. Het is heel fijn als je het eerste uur Alireza hebt, een rechtsbenige rechtsbuiten, die andere kwaliteiten heeft dan Javairo als je die voor het laatste halfuur brengt. Daar moet een linksback zich dan ook weer op instellen, terwijl hij dan al vermoeid is.”

“Daar hebben we ook heel bewust voor gekozen, om verschillende buitenspelers te hebben met verschillende kwaliteiten. Dat is voor een tegenstander ook lastig, nog los van het feit dat backs ook vermoeid worden. Dat maakt het voor een invaller ook makkelijker om het verschil te maken.”

Minstens 3 goals bij Heerenveen – Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie is de beste van de vier?

  • Paixao
  • Jahanbakhsh
  • Dilrosun
  • Idrissi
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:06
131+
‘Feyenoorder-steunpilaar verklapt transfer naar Liverpool’
15:43
11+
Liverpool kan titel definitief vergeten na nieuwe uitglijder
15:18
55+
“Slot brengt aanvallend, heavy metal-voetbal naar Liverpool”
14:54
68+
‘Feyenoord haalt talent op in Frankrijk’
14:32
50+
Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat
14:11
13+
Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”
14:00
107+
Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80
13:48
455+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
13:33
425+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
13:16
331+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
13:00
389+
‘Slot neemt Feyenoord-verdediger mee naar Liverpool’
12:45
61+
Slot gewaarschuwd voor Ten Hag-scenario
12:30
285+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
12:15
565+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:00
158+
Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans
11:55
166+
Hartverwarmend gebaar Steven Berghuis
11:40
8628+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
11:25
428+
Van Persie doet onthulling over bizarre WK-wereldgoal
11:11
359+
‘Ajax wijst ‘bleu’ tweetal af’
10:53
392+
‘Ajax zet streep door Ten Hag’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie