Slot hoopt op komst peperdure ‘kampioenenmaker’

Foto: Slot hoopt op komst peperdure ‘kampioenenmaker’

Feyenoord sloot de eerste seizoenshelft af als koploper van de Eredivisie. Dat leidde tot tevreden gezichten in Rotterdam, maar trainer Arne Slot ziet nog mogelijkheden om zijn elftal te versterken. Waar de prioriteit in eerste instantie lag bij een nieuwe nummer zes, lijkt de oefenmeester juist nu te hinten op de komst van een aanvaller.

Slot wilde lange tijd een opvolger halen voor Fredrik Aursnes, die de overstap maakte naar Benfica. Daarvoor geldt Ramiz Zerrouki van FC Twente als belangrijke kandidaat, maar Slot vertelt in het Algemeen Dagblad dat de prioriteit misschien wel verlegt moet worden. “Als je de eerste maanden van het seizoen goed analyseert, kom je misschien wel tot de conclusie dat er nog meer behoefte is aan versterkingen in een andere linie.”

Type Berghuis of Sinisterra

Het is slot opgevallen dat zijn aanvallers nauwelijks tot scoren komen. “Tegen Cambuur wonnen we de wedstrijd door een doelpunt van linksback Hartman. Tegen Excelsior maakten we wel vijf goals, maar vier doelpunten van de middenvelders Kökçü en Szymański.” Volgens Slot ontbreekt er dan ook een bepaald type speler in zijn ploeg. “Ik heb het misschien al te vaak over spelers als Berghuis en Sinisterra gehad, maar jongens die uit het niets doelpunten kunnen maken hebben we nog niet.”

De oefenmeester zou dan ook graag zo’n type speler naar Feyenoord willen halen, maar denkt dat de Rotterdammers dan wel flink de portemonnee moeten trekken. “Dan ga je misschien al richting de tien miljoen, vrees ik. Als ik even niet puur als trainer van Feyenoord praat, zeg ik: als je vier buitenspelers zelf onder contract hebt en twee spitsen liggen eveneens langdurig vast, ga je dan in die linie toch nog iemand huren of kopen?”

Toch denkt Slot dat het Feyenoord wel een serieuze titelkandidaat maakt. “Als dat al mogelijk is en je doet dat wél, dan is dat om echt mee te doen om de titel. Want het zou ten koste kunnen gaan van spelers die er al zijn.”

Wint Nederland met 0-2 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

In welke linie moet Feyenoord zich absoluut versterken?

  • Verdediging
  • Middenveld
  • Aanval
5116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie