Sergi Roberto onthult bijzondere contractsituatie bij FC Barcelona

Foto: Sergi Roberto onthult bijzondere contractsituatie bij FC Barcelona

Sergi Roberto zit goed op zijn plek bij FC Barcelona. De dertigjarige vleugelverdediger hoopt zijn aflopende contract dan ook te kunnen verlengen bij de Catalanen. Het salaris van Roberto zal in ieder geval niet het struikelblok worden bij de onderhandelingen, gezien de rechtsback een bijzonder onthulling deed.

Bij het Catalaanse radiostation RAC1 vertelde Roberto dat hij door de financiële problemen bij Barcelona akkoord is gegaan met een aanzienlijke salarisverlaging. “Op dit moment verdien ik zoveel alsof ik net ben doorgebroken vanuit Barça B, maar dat is geen probleem. Ik doe het met trots, want ik wil hier zijn. Het financiële aspect is voor mij nu niet belangrijk.”

Contractverlenging bij Barcelona

Roberto kampte de afgelopen twee seizoenen met veel blessureleed en kwam daardoor nauwelijks in actie voor Barcelona. De verdediger is nu weer fit en hoopt de nodige speelminuten weer te kunnen maken. “Die periode na mijn blessure was het zwaarst. Nu ben ik weer honderd procent fit. Ik wil me fysiek goed voelen en genieten op het veld.”

De vleugelverdediger wil dan ook graag langer blijven bij Barcelona. “We hebben er nog niet over gesproken, maar mijn idee is om te blijven. En op basis van wat de technische staf heeft gezegd, zijn ze ook blij met mij en willen ze dat ik blijf.”

Zou er binnen het voetbal een salarisplafond moeten worden ingesteld?

  • Ja, dat zou een goede zaak zijn
  • Nee, dat moeten clubs zelf maar bepalen
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie