Schreuder wil duidelijkheid: “Teveel schijven”

Foto: Schreuder wil duidelijkheid: “Teveel schijven”

Alfred Schreuder wil dat Ajax haast maakt met de benoeming van een technisch directeur. Volgens de trainer heeft de club behoefte aan duidelijkheid in de top.

In De Telegraaf vertelt Schreuder: “Voor Ajax is het belangrijk dat er een technisch directeur komt als opvolger van Marc en een technische man in de rvc als vervanger van Danny Blind. Zodat we de korte lijnen kunnen herstellen zoals die er waren met Blind, Overmars en Erik ten Hag. Voor Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar is het nadelig dat zij niet de volledige verantwoordelijkheid krijgen en dragen. Het technisch beleid gaat over teveel schijven.”

Kritiek op aankopen

Ajax spendeerde afgelopen zomer 23 miljoen euro voor Calvin Bassey, maar zijn prestaties zijn nog niet indrukwekkend. Schreuder: “Ik begrijp de kritiek wel, maar wij zijn er door zijn mentaliteit en manier waarop hij ermee bezig is 100 procent van overtuigd dat hij binnenkort een heel goede speler voor ons is. Hij zal misschien geen Frank de Boer worden. Maar wel een Davinson Sánchez, iemand met power die in een grote competitie kan spelen.”

Ook Owen Wijndal levert nog niet optimaal. Schreuder stelt dat de linksback het grote verschil met AZ merkt. “Zonder AZ tekort te doen. Hij bezit de kwaliteiten om te blijven gaan als linksback, loopacties te maken en assists te geven. Dat moet hij leveren. Owen bracht te weinig, en die boodschap gaf ik ook door Bassey op te stellen. Volgens mij is het kwartje gevallen.”

Wint Ajax bij Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
259+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie