Salah uitblinker in Merseyside-derby

Liverpool heeft zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen van aartsrivaal Everton. Met Ryan Gravenberch in de basis begon de ploeg van Jürgen Klopp aan de Merseyside-derby tegen stadsgenoot Everton. Door een rode kaart aan de kant van The Toffees stond Everton merendeel van de wedstrijd met tien man.

Young moet het veld verlaten

Ryan Gravenberch stond samen met Virigl van Dijk in de basis aan de kant van Liverpool. Voor de jonge Nederlander was dit zijn basisdebuut voor The Reds. Liverpool was in de eerste helft eigenlijk al oppermachtig en Everton kwam er echt niet aan te pas. De ploeg van Jürgen Klopp had dan ook 74% balbezit in de eerste helft. Dit zegt natuurlijk niet alles want uiteindelijk hadden beide ploegen in de rust één schot op doel. Ashley Young zorgde er daarentegen voor dat Liverpool met een redelijk goed gevoel de rust in kon gaan. De Engelsman pakte in minuut 37 zijn tweede gele kaart, waardoor hij het veld moest verlaten.

Salah draait langzaam warm

Gravenberch was bezig aan een uitstekende wedstrijd voor Liverpool. Ondanks zijn uitstekende spel moest de Nederlander er na een uur voetballen toch vanaf aangezien Klopp aanvallend wisselde om een doelpunt te forceren. Na zeventig minuten voetballen stond het namelijk nog altijd 0-0. Met elf spelers konden de spelers van Everton het Liverpool echt lastig maken, maar met tien werd het steeds moeilijker voor Everton om de rivaal tegen te houden. Na een overtreding op Luis Díaz kon Mohamed Salah aanleggen voor een strafschop. De Egyptenaar weet hier natuurlijk wel raad mee en hij schoot hard binnen waardoor Jordan Pickford kansloos was.

Everton gaat dan opzoek naar de gelijkmaker, maar met tien spelers kon de ploeg niet opboksen tegen Liverpool. Diep in de extra tijd kregen The Reds nog één counterkans en op aangeven van Darwin Núñez wist Salah zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. De aanvaller van Liverpool leek in de eerste helft totaal niet in de wedstrijd te zitten, maar is uiteindelijk toch weer goud waard voor Klopp.

Door deze overwinning op Everton is Liverpool naar de eerste plaats in de Premier League geklommen. De concurrentie moet nog voetballen, maar de ploeg is het seizoen uitstekend begonnen.

Scoreverloop: 0-1 (75′) M. Salah, 0-2 (90+7′) M. Salah