Rulli verklaart vroege keeperscarrière : “Te lui om veel te rennen…”

Foto: Rulli verklaart vroege keeperscarrière : “Te lui om veel te rennen…”

Gerónimo Rulli wil bij Ajax een baken van rust zijn onder de doellat. De Argentijn zegt daarbij veel gehad te hebben aan zijn periodes bij andere Europese clubs. Daarnaast hoopt hij dit seizoen met Ajax het succes te kunnen herhalen van Villareal, waarmee hij in 2021 de Europa League won.

In gesprek met Voetbal International geeft Rulli aan nooit zomaar een terugspeelbal blind te willen wegschieten. “Ik wil het spel continu lezen en voortdurend alert scannen waar de ruimtes liggen. Bij Ajax moet je voetballend ook goed onderlegd zijn, want als doelman word je ingeschakeld bij balbezit.”

Rulli had van kleins af aan al snel in de gaten dat hij alleen als doelman ver zou kunnen komen. “Ik was te lui om veel te rennen en ik kon goed ballen met mijn handen stoppen. Daar is het keepen bij mij mee begonnen.” De Argentijn werd opgepikt door de Argentijnse club Estudiantes, die hij in 2014 verliet voor een Europees overstap.

Successen in Europees voetbal

Een overstap die volgens Rulli zijn carrière heeft verrijkt, waarbij de keeper onder meer onder de lat stond bij Real Sociedad en Montpellier. “Veel mooie momenten, een prachtige reis, waarin ik me als keeper en mens heb ontwikkeld tot wie ik nu ben.” De keeper vond het voorgaande seizoen bij Villareal helemaal speciaal. “We begonnen zonder verwachtingen aan de Champions League, maar werden dé verrassing van het toernooi. Dat was bijzonder om mee te maken. Het was ook mijn eerste seizoen in de Champions League.”

Daarnaast heeft de Argentijnse goalie ook nog goede herinneringen aan het Europa League-toernooi. “In 2021 heb ik met Villarreal de Europa League gewonnen met strafschoppen. Ik nam zelf de laatste penalty en vervolgens stopte ik de laatste van hen. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik er eentje nam, maar ik dacht niet te veel na en nam hem gewoon vol overtuiging. De Europa League is gewoon een heel mooi toernooi om in te spelen, waarbij er dit seizoen veel grote clubs meedoen.”

Is Rulli een goede aankoop van Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
  • Dat moet hij eerst nog maar bewijzen
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie