Rulli: “Hij is gek, maar wel goudeerlijk”

Foto: Rulli: “Hij is gek, maar wel goudeerlijk”

Géronimo Rulli was op het afgelopen WK in Qatar reservedoelman van wereldkampioen Argentinië. Even later transfereerde hij van Villarreal naar Ajax en kwam hij in Amsterdam dus meerdere tegenstanders van uit de kwartfinale tegen Oranje tegen.

Die wedstrijd was pittig, mede doordat Louis van Gaal de Argentijnen volgens Rulli op scherp zette met enkele uitspraken. “Argentijnen zijn voetbalgek, maar ook trots en gepassioneerd. Er kwam steeds meer een gevoel omhoog dat wij door de bondscoach van Nederland klein werden gemaakt. Dat zorgde wel voor extra motivatie en dat kwam er na afloop uit”, vertelt de Ajax-sluitpost aan Voetbal International.

Het vuren over en weer vond Rulli wel prima. “Ik heb er totaal geen problemen mee. Dat hoort erbij, een voetbalwedstrijd kan een mini-oorlogje zijn. Dat is niet altijd goed, maar dat was in die kwartfinale nou eenmaal wel wat er gebeurde. Dan moet je er alles aan doen om te winnen. Dat deed Nederland, maar deden wij ook. Dat vind ik alleen maar mooi.”

‘Goudeerlijke en mooie gast’

Collega-goalie Emiliano Martínez was hoofdrolspeler in alle heisa. “Hij is gek, maar het is wel echt een goudeerlijke en mooie gast. En een absolute sfeermaker in het team, onderschat niet hoe belangrijk dat is. Met Martínez weet je dat er altijd iets gebeurt. Wat in hem opkomt, doet hij. Dat zag je ook na de WK-finale, toen hij die prijs kreeg overhandigd.”

“Buiten het veld dé grote sfeermaker, maar binnen de lijnen zo gedreven en vol passie. En vergeet niet hoe belangrijk hij voor ons is geweest op weg naar de wereldtitel. Hoe hij ballen eruit hield, hoe hij bij strafschoppen opstond, van heel grote kwaliteit. Maar ik snap ook wel dat bij veel mensen zijn capriolen zijn blijven hangen”, aldus Rulli (30) tot slot.

Prima zoals Argentinië zich gedroeg op het WK

  • Eens
  • Oneens
288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie