Romeinse derby krijgt geen winnaar

De Romeinse derby heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. AS Roma en SS Lazio slaagden er niet in om de supporters in Stadio Olimpico doelpunten voor te schotelen: 0-0.

Geen doelpunten in tegenvallende clash

Roma-coach José Mourinho gunde Rick Karsdorp een basisplaats in deze stadsderby. De Nederlander noteerde de eerste mogelijkheid van de avond, maar zijn volley vloog net naast. Aan de andere kant had Luis Alberto de pech dat zijn inzet de paal teisterde.

Nog voor rust noteerden de aartsrivalen nog elk een grote kans. Roma-doelman Rui Patrício moest in actie komen om een kopbal van Alessio Romagnoli onschadelijk te maken, waar Alberto zijn tweede serieuze inzet van de avond niet de juiste hoogte mee wist te geven.

In de tweede helft werd het spelbeeld er niet beter op. Kansen waren er na rust nauwelijks, waardoor deze Derby Della Capitale zonder doelpunten eindigde. Roma blijft zevende in de Serie A, waar Lazio blijft steken op pek tien.