Romano: “Gakpo kan in winter absolute toptransfer maken”

Foto: Romano: “Gakpo kan in winter absolute toptransfer maken”

Cody Gakpo staat er geweldig op bij de Europese topclubs. Volgens Fabrizio Romano zullen in januari een aantal minder hoog aangeschreven Premier League-clubs in januari opnieuw terugkomen voor de PSV-aanvaller. De transferexpert denkt dat zij echter weinig kans meer maken.

Afgelopen zomer was het de grote vraag of Gakpo in Eindhoven zou blijven. Erik ten Hag wilde de international naar Manchester United halen, maar richting de transferdeadline verstomde die interesse. De 23-jarige Brabander kon toen enkel nog op interesse rekenen van Leeds United en Southampton. Gakpo besloot daarop om voor PSV te blijven.

Romano vertelt in een video dat Leeds en Southampton in januari weer zullen aankloppen. De Europese top zal zich echter in de strijd mengen, waardoor deze Engelse clubs kansloos lijken. “De cijfers van Gakpo zijn fantastisch dit seizoen. Dan gaat het ook om het aantal gecreëerde kansen en de kwaliteiten van deze speler. Hij lijkt een echte topspeler. We hebben het altijd over Erling Haaland die de records breekt, maar wat Gakpo doet bij PSV is echt geweldig”, klinkt het enthousiast.

“Situatie compleet veranderd”

“De situatie van Gakpo is daardoor compleet veranderd. We hadden het afgelopen zomer over Manchester United, dat concrete interesse had in de aanvaller. Dat bevestigde Gakpo ook, al deed United nooit een officieel bod”, weet de transfergoeroe. “De relatie tussen de zaakwaarnemers van Gakpo en United is overigens erg goed, zij zijn ook de agenten van Ten Hag. Southampton en Leeds probeerden er vandoor te gaan met Gakpo. Dat lukte niet en deze winter zullen er clubs van andere grootte aankloppen. Niet alleen uit Engeland maar vanuit de rest van Europa sturen ze scouts naar wedstrijden van PSV.”

Gakpo concentreert zich eerst op PSV en vervolgens op het WK in Qatar met Oranje. Als hij op het mondiale eindtoernooi ook goed presteert zal zijn prijs nog wat hoger uitvallen. Gakpo heeft in het Philips Stadion nog een contract tot medio 2026. Zijn waarde is volgens Transfermarkt 35 miljoen euro, maar doordat hij zo gewild is zal die transfersom vermoedelijk nog wat verder opgedreven worden.

Vertrekt Gakpo in januari sowieso bij PSV?

  • 100%
  • Nee, maakt het seizoen af in Eindhoven
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie