Real Madrid legt Vinicius langer vast

Foto: Real Madrid legt Vinicius langer vast

Real Madrid heeft een belangrijke slag geslagen. De Koninklijke maakte dinsdag bekend dat Vinicius Júnior zijn contract heeft verlengd tot de zomer van 2027. De Braziliaan eindigde als zesde bij de verkiezing van de Gouden Bal, die gewonnen werd door Lionel Messi.

Vinicius Júnior verlengt contract bij Real Madrid tot medio 2027

Vinicius kwam in de zomer van 2018 op 18-jarige leeftijd voor 45 miljoen euro over van Flamengo. De Braziliaan speelde een tijdje bij Real Madrid Castilla, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van het eerste elftal. Tot op heden speelde hij 235 wedstrijden waarin hij 63 goals maakte. Ook won hij 9 prijzen met de club, waaronder de Champions League en 2 keer de Spaanse titel.

Socrates Award

Maandag viel Vinicius bij het gala van de Ballon d’Or in de prijzen. De Braziliaan ontving de Socrates Award voor zijn strijd tegen racisme. “Het is heel triest dat we nu nog over racisme praten, maar we moeten doorgaan met de strijd, zodat mensen minder lijden”, zei de speler van Real Madrid in zijn speech. “Het is belangrijk om samen te zijn en racisme te bestrijden. Ik wil graag alle geweldige spelers hier bedanken die ons helpen te vechten”, sloot Vinicius af.

In LaLiga was Vinicius de laatste weken het mikpunt van racisme. Uit tegen Sevilla maakte iemand aapgebaren naar hem en afgelopen weekend in de Clásico tegen FC Barcelona riepen fans ‘puto mono’ naar hem, wat vrij vertaald ‘hoerenaap’ betekent.

Zie jij Vinicius zijn carrière afsluiten bij Real Madrid?

  • Ja
  • Nee
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie