‘Real Madrid nu al bezig met transferstunt van 2025’

Foto: ‘Real Madrid nu al bezig met transferstunt van 2025’

De zaakjes zijn goed geregeld bij Real Madrid. De Koninklijke laten al meerdere seizoenen op rij zien hoe je als club moet handelen op de transfermarkt. Bijna elke transfer van de club is raak én er wordt uitstekend vooruit gepland. De transferzomer van 2024 moet nog beginnen, maar Real Madrid is nu al bezig met de transferstunt van 2025. Florian Wirtz moet namelijk naar Madrid verkassen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Real Madrid nu al bezig met transfer Florian Wirtz

De transferstrategie van Real Madrid werpt zijn vruchten af. Florentino Pérez kwam jarengeleden erachter dat het aankopen van Galácticos te duur en te risicovol is in het huidige voetbalklimaat. Real Madrid heeft deze strategie over de schutting gegooid en investeert nu hevig in talent om zelf de nieuwe Galáticos op te leiden. Dit talent heeft nog altijd een enorm prijskaartje, maar op Jude Bellingham na zorgt het ervoor dat Real Madrid niet 100 miljoen of meer hoeft te betalen voor een speler. MARCA geeft nu aan dat Real Madrid al bezig is met de komst van Florian Wirtz voor het seizoen van 2025/2026. “Net als bij Camavinga, Tchouameni of Bellingham zijn het contracten voor de lange termijn waarin je uren en uren moet investeren”, schrijft het Spaanse medium.

Real Madrid heeft het in de vingers als het gaat om het ompraten van spelers om naar Spanje te komen. Bij Wirtz zijn ze er ook vroeg bij, waardoor ze nog meer dan een jaar hebben om op hem in te praten en hem te overtuigen. In de huidige transferzomer is de komst van Wirtz echt onbespreekbaar. Met Kylian Mbappé, Endrick en wellicht Alphonso Davies die al naar Real Madrid moeten komen, kan de club Wirtz simpelweg niet betalen.

Situatie Wirtz

De 21-jarige sterspeler van dit Bayer Leverkusen brak jarengeleden al door bij de club. Door een zware kruisbandblessure lag hij er bijna een jaar uit en dat heeft zijn doorbraak iets vertraagt. Dit seizoen komt het er echter allemaal uit. In 31 wedstrijden in de Bundesliga heeft Wirtz 11 keer gescoord en 11 assists gegeven. Met een marktwaarde van 110 miljoen euro, volgens Tranfsermarkt, en een contract tot medio 2027 moet elke club diep in de buidel tasten voor de handtekening van de Duitser.

Slimme tactiek van Real Madrid?

  • Ja, een schoolvoorbeeld van hoe je een club moet runnen
  • Nee, Wirtz wordt deze zomer al weggekocht
341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie