Rangers woedend op VAR en eist transparantie

Rangers FC ging zaterdag in de Scottish Premiership onderuit tegen Celtic (2-1). Na afloop ging het voornamelijk over een mogelijke strafschop in de eerste helft, waarbij Rangers de VAR de schuld gaf.

Rangers woedend op VAR

Vlak voor de jaarwisseling vond er nog een Old Firm plaats. Nadat Paulo Bernardo Celtic na een klein half uur spelen op een voorsprong had gezet, gebeurde er iets opmerkelijks. Aan het einde van de eerste helft maakte Celtic-verdediger Alistair Johnston namelijk hands, waardoor Rangers een strafschop leek te krijgen.

Niets was echter minder waar, want de VAR vond dat hier geen sprake van was. Na de wedstrijd plaatste het woedende Rangers een statement: “De club wil graag inzicht krijgen in het proces dat tot deze beslissing heeft geleid. Dit is niet gecommuniceerd aan ons. Rangers blijft een voorstander van de VAR, maar er moet veel meer transparantie komen om het succesvol te maken in Schotland.”

Hoofdtrainer Clement teleurgesteld

Rangers slaagde er vervolgens niet meer in om de achterstand om te draaien. Kyogo Furuhashi bracht de stand vroeg in de tweede helft op 2-0, waarna James Tavernier in de slotfase nog de aansluitingstreffer maakte. Het mocht echter niet baten. Volgens hoofdtrainer Philippe Clement mag de VAR best in de spiegel kijken.

“Als het een duidelijke handsbal is, snap ik niet waarom er geen penalty gegeven is”, zo oordeelde hij na het duel voor de camera. “Er was totaal geen communicatie. Ik maak ook fouten, maar dit was wel een heel dure.” Koploper Celtic staat door de zege op een voorsprong van 8 punten op Rangers FC. De laatste club moet nog wel twee wedstrijden inhalen.