PSV ziet oude bekende voor even terugkeren

Foto: PSV ziet oude bekende voor even terugkeren

PSV heeft de komende dagen een oude bekende in de jeugdopleiding rondlopen. Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad, laat namelijk weten dat Daniel Schwaab voor even terugkeert op De Herdgang.

Schwaab bij jeugdteams PSV

De Eindhovenaren hechten veel waarde aan een goede verstandhouding met voormalig spelers van het eerste team en gingen dan ook enthousiast in op het voorstel van Schwaab om voor een paar dagen tussen de jeugdteams te lopen. De Duitser hoopt op die manier wat op te steken van hoe de Nederlandse topclub te werk gaat.

Schwaab is zelf ook actief als jeugdtrainer, maar dan bij SC Freiburg. Aan het begin van zijn loopbaan maakte hij zijn debuut bij de Duitse club en na zijn carrière besloot hij hier terug te keren. Met extra kennis op zak hoopt hij vanaf volgende week bij Freiburg de volgende stappen als oefenmeester te kunnen zetten.

Verleden bij PSV

Schwaab kwam in 2016 transfervrij over van VfB Stuttgart en was in totaal 4 seizoenen actief bij PSV. De verdediger kwam uiteindelijk tot 103 wedstrijden in de Nederlandse competitie en was daarin verantwoordelijk voor 4 doelpunten en 5 assists. Aan het einde van zijn periode in Eindhoven besloot hij zijn loopbaan te beëindigen.

Zijn hoogtepunt beleefde Schwaab in 2018, toen hij met PSV de landstitel binnenhaalde. PSV deed dat destijds door een thuiswedstrijd tegen Ajax met 3-0 af te sluiten, waarmee het met overtuiging de landstitel greep. Daarnaast wist hij met de club in 2017 in de Johan Cruijff Arena de Johan Cruijff Schaal winnend af te sluiten.

Verdient Schwaab een plek in de jeugdopleiding?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie