PSV verkleint achterstand op Ajax met simpele zege op NEC

PSV gaat de competitietopper tegen Ajax in met één punt achterstand. De Amsterdammers komen dit weekend niet in actie, waar de achtervolger uit Eindhoven zondagmiddag geen fout maakte tegen NEC: 3-0.

Trainer Ruud van Nistelrooy zag PSV donderdagavond met 2-0 winnen van Arsenal in de Europa League. Voorafgaand aan het duel met NEC liet hij weten die lijn te willen doortrekken. In de openingsfase zorgde PSV meteen voor het eerste gevaar van de wedstrijd, maar het duurde uiteindelijk achttien minuten voordat de voorsprong een feit werd. Anwar El Ghazi werkte de 1-0 binnen op aangeven van Cody Gakpo.

NEC dacht bij de openingstreffer tevergeefs aan hinderlijk buitenspel van Luuk de Jong. De VAR besloot de 1-0 goed te keuren, maar besloot de tweede treffer van PSV wel te annuleren. Gakpo, die zelf nog op doelman Jasper Cillessen stuitte, dacht opnieuw een assist bij te schrijven, maar de 2-0 van De Jong werd afgekeurd vanwege buitenspel. Overigens dacht NEC in de opbouw naar die treffer al aan een overtreding.

De Nijmeegse formatie haalde de rust met een geringe achterstand. Trainer Rogier Meijer zag de marge pal na rust echter groter worden. Xavi Simons werd in de openingsminuut van de tweede helft gevloerd door Philippe Sandler, waardoor scheidsrechter Martin van der Kerkhof naar de stip wees en die beslissing bleef intact ondanks tussenkomst van de VAR. Cillessen kon de strafschop van De Jong niet pareren: 2-0.

Van Nistelrooy wisselde gedurende de tweede helft meerdere belangrijke PSV’ers. Zonder de grote namen kwam de zege niet meer in gevaar en invaller Noni Madueke maakte er zelfs nog 3-0 van, waardoor de Eindhovenaren met een goed gevoel kunnen toewerken naar het Europa League-duel met FK Bodø/Glimt en de daaropvolgende clash met Ajax.

Scoreverloop: 1-0 (18′) Anwar El Ghazi, 2-0 (50′) Luuk de Jong (strafschop), 3-0 (84′) Noni Madueke