PSV-huurling Vertessen gelijk onderwerp van gesprek in België

Foto: PSV-huurling Vertessen gelijk onderwerp van gesprek in België

PSV liet Yorbe Vertessen in januari op huurbasis naar Union St. Gillis vertrekken. In zijn geboorteland België moet hij meer speelminuten gaan maken en zich doorontwikkelen. De rossige aanvaller is uitstekend begonnen.

Afgelopen weekend gaf Vertessen als invaller namelijk gelijk twee assists, tijdens de eclatante 4-0 zege op Zulte-Waregem. “Het gaf me een fantastisch gevoel om hier in deze atmosfeer aan mijn verhaal bij de club te beginnen. Dat ik hier direct twee assists kon afleveren, deed me enorm deugd”, aldus Vertessen in gesprek met Sporza.

Droomdebuut

De televisiezender noemde het ‘een droomdebuut’ van de 22-jarige huurling en roemde met name zijn werklust. “Dat is iets wat je van mij wel vaker mag verwachten. Strijdlust zit nu eenmaal in mijn spel verweven.”

Union-trainer Karel Geraerts kon zijn geluk niet op met de vuurdoop van zijn pupil. “Yorbe heeft zestig minuten lang zijn werk verricht op het veld. Hij heeft perfect gedaan wat we van hem vroegen. We kunnen dus zeker spreken van een meer dan geslaagd debuut.” Ook commentator Tom Boudeweel was onder de indruk van Vertessen, bij wie het er ‘prima uitzag’. “Met zijn enorme werkkracht en zijn grinta past hij perfect bij dit Union.”

De 21-jarige Vertessen kwam in juli 2017 over van Westerlo en is sinds 2021 lid van de hoofdmacht van PSV, waarvoor hij in 45 competitiewedstrijden goed was voor acht goals en zes assists. Dit seizoen stond zijn teller pas op zes optredens in de Eredivisie. De Belg ligt nog tot medio 2025 vast, zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt.de momenteel riant ingeschat, op zo’n 4,5 miljoen euro.

Vertessen heeft nog toekomst in PSV 1

  • Eens
  • Oneens
820+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie