PSV heeft duidelijke boodschap voor Ajax

Foto: PSV heeft duidelijke boodschap voor Ajax

PSV heeft deze transferwindow ingestemd met miljoenentransfers voor Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea). De financiële noodzaak is duidelijk, maar volgens Marcel Brands zegt dat niets over de titelaspiraties in Eindhoven.

Waar Ajax in de zomer helemaal los is gegaan op de transfermarkt, daar doet PSV juist een stap terug. “Dat is een aparte status. Daar moet je je niet aan spiegelen. Daarin kunnen we niet mee en daarin hoeven we niet mee”, legt de algemeen directeur uit aan Voetbal International. “We zijn jaren kampioen geworden, terwijl we ook toen een ander budget hadden dan Ajax. We blijven PSV en we blijven creatief en dat gaat niet veranderen.”

Brands wil af van de financiële noodzaak om jaarlijks transferklappers te maken. “Ik vond dat we daar wat voorzichtiger in moesten worden, anders wordt de druk op transfers zo immens. Vorig jaar was te zien dat je voor 60 miljoen euro bruto hebt verkocht en dat je nog steeds maar eindigt met een klein plusje van 1 miljoen euro.”

Titelaspiraties blijven

De PSV-directeur is duidelijk: de titelaspiraties blijven volop aanwezig. “We zijn ervan overtuigd dat we iets terug kunnen in afschrijvingen en salarissen en toch voor de titel kunnen blijven strijden. Het gaat ook de goede kant op. Commercieel zit de club in de lift. Daar is de afgelopen jaren 10 miljoen euro geplust. Toen ik wegging was ons budget 60 miljoen euro en nu gaan we richting 100 miljoen, alleen zullen we op bepaalde posten wel scherper moeten zijn.”

Heeft Brands gelijk?

  • Ja
  • Nee
2041+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie