PSV buigt in laatste twintig minuten voor Arsenal

PSV is donderdagavond ten onder gegaan in de de Europa League-wedstrijd tegen Arsenal. In het Emirates Stadium hielden de Eindhovenaren het lang op 0-0, maar uiteindelijk bleek de tegenstander toch een maatje te groot: 1-0.
Arsenal is bezig aan een uitstekend seizoen. De Londenaren staan bovenaan in de Premier League en waren nog foutloos in de Europa League. Het was dan ook geen verrassing dat het elftal van manager Mikel Arteta domineerde, al koos de Spanjaard niet voor zijn allersterkste elftal. Zo zat de in Nederland welbekende aanvoerder Martin Ødegaard op de bank.

Gabriel Jesus stond wel in de basis bij Arsenal. De Braziliaanse topaankoop zorgde in de eerste helft voor dreiging namens de thuisclub, maar net als Kieran Tierney slaagde hij er niet in om doelman Walter Benítez te passeren. Omdat PSV niet verder kwam dan een enkel speldenprikje, stond het halverwege nog altijd 0-0.

In de tweede helft besloot Arsenal de druk op te voeren. Benítez werd meermaals getest door spelers van de Londenaren, maar keer op keer kwam hij als winnaar uit de strijd. Zo redde de PSV-doelman knap in een rechtstreeks duel met Bukayo Saka en ook Gabriel Jesus werd door hem gestuit.

Na zeventig minuten moest Benítez zich alsnog gewonnen geven. Granit Xhaka werd bij een voorzet vrijgelaten in het strafschopgebied van PSV en de Zwitser schoot overtuigend raak: 1-0.

Scoreverloop: 1-0 (70′) Granit Xhaka