‘PSG-eigenaar heeft vijf miljard over voor Manchester United-overname’

Foto: ‘PSG-eigenaar heeft vijf miljard over voor Manchester United-overname’

Sjeik Tamim Bin Hamad al-Thani, de emir van Qatar, heeft interesse om op termijn Manchester United over te nemen. De steenrijke eigenaar van Paris Saint-Germain zou daar maar liefst vijf miljard voor over hebben, maar een mogelijke deal bevat nog flink wat complicaties.

The Guardian meldt woensdag het nieuws dat de steenrijke sjeik serieus geïnteresseerd is in een overname van de Mancunians. De Engelse grootmacht is nu nog in handen van de familie Glazer, maar de Amerikanen hebben al te kennen gegeven United te willen verkopen.

Dubbelrol

Dat heeft de interesse gewekt vanuit Qatar, maar er doemt een mogelijk probleem op voor de Emir mocht hij United willen kopen. Volgens de reglementen van de UEFA mogen clubs met dezelfde eigenaar niet tegen elkaar in competitieverband uitkomen, waardoor een mogelijke Europese confrontatie tussen United en PSG niet gespeeld kan worden.

Een mogelijkheid is dat de Qatari in gesprek gaan met de Europese voetbalbond over het aanpassen van de regelgeving, maar anderzijds wordt er ook gekeken hoe de regelgeving mogelijk toch omzeilt kan worden meldt het Britse medium. Zo doen RB Salzburg en RB Leipzig bijvoorbeeld wel allebei mee aan de Champions League.

Miljardendeal

Daarnaast is er nog een ander probleem en dat is het aanbod van vijf miljard van de Emir niet genoeg lijkt te zijn. Volgens de Raine Group, die aangesteld is als adviserend orgaan van United, moet er minstens 6,75 miljard op tafel worden gelegd. Daardoor zit er nog een groot verschil tussen vraag en aanbod.

The Daily Mail repte eerder ook al over een mogelijk overnamebod, wat voor Erik ten Hag zou betekenen dat hij met een flink gevulde portemonnee de transfermarkt op kan gaan. De Qatari willen met een flinke financiële impuls de Engelse grootmacht weer aan de top van de voetbalwereld krijgen. Miljardair Sir Jim Ratcliffe geldt met zijn bedrijf INEOS ook als kandidaat.

Eindigt Manchester United tegen Leeds United in 3-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet de UEFA verplichten dat je als eigenaar maximaal 1 club mag hebben?

  • Ja
  • Nee
767+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie