PSG dankt Messi en Mbappé, Juventus tankt vertrouwen

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de Franse Ligue 1. De sterrenformatie uit Parijs boekte een 0-3 overwinning bij Ajaccio.

Bij PSG ontbrak de geschorste Neymar in de selectie, maar met Lionel Messi en Kylian Mbappé verschenen de andere steraanvallers wel aan de aftrap. Het duo stelde niet teleur. In de 24ste minuut kreeg Messi de ruimte om een steekpass te versturen en Mbappé maakte het oog in oog met doelman Benjamin Leroy overtuigend af: 0-1.

Mbappé had eigenlijk voor rust al voor de tweede PSG-goal moeten zorgen, maar ditmaal schoot hij de bal over na goed voorbereidend werk van Achraf Hakimi. In de tweede helft was het aan Ajaccio-doelman Leroy te danken dat de schade beperkt bleef tot één treffer. Uiteindelijk maakte Messi er alsnog 0-2 van alvorens Mbappé alsnog zijn tweede van de avond maakte.

Met 32 punten uit twaalf wedstrijden is PSG de fiere koploper van Frankrijk. Het gat met nummer twee Lorient, dat wel een duel minder speelde, bedraagt zes punten. Lens volgt met acht punten achterstand op plek drie.

Serie A: Juventus tankt vertrouwen

Juventus heeft dit seizoen de topvorm nog niet te pakken, maar vrijdagavond stelde de Italianse topclub niet teleur. In de Serie A won De Oude Dame met 4-0 van Empoli.

Juventus had acht minuten nodig om op voorsprong te komen. Een voorzet van Filip Kostic werd bij de eerste paal alert binnengelopen door Moise Kean. Juventus wist in de tweede helft dankzij Weston McKennie en Adrien Rabiot (twee keer) uit te lopen naar een 4-0 zege.

Juventus staat momenteel zevende in de Serie A. Het gat met koploper Napoli, dat een duel minder speelde, bedraagt zeven punten.