Preview: strijd om Supercoppa betekent Milanese broederstrijd

Foto: Preview: strijd om Supercoppa betekent Milanese broederstrijd

De winnaars van de Serie A en de Copa Italia van het vorige seizoen staan tegenover elkaar in de strijd om de Supercoppa Italiana. En in dit geval zijn dat twee aartsrivalen. Een onbetwiste broederstrijd in de strijd om een prijs. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd AC Milan – Internazionale.

AC Milan: teaminfo en vorm

Met de landstitel van vorig jaar en de tweede plek van het seizoen ervoor werd een einde gemaakt aan een reeks van zeven jaargangen op een rij waarin AC Milan niet bij de beste vier van Italië had weten te eindigen. Des te groter was de ontlading toen het lukte om eindelijk weer de landstitel binnen te slepen. Dit seizoen moeten de fans het voorlopig doen met een tweede plek achter koploper Napoli.

Sinds de herstart na het wereldkampioenschap heeft de ploeg van coach Stefano Pioli weinig verbluffende resultaten neergezet. Van laagvlieger Salernitana werd nog met 1-2 gewonnen, maar daarna volgden tegen zowel AS Roma als Lecce een 2-2 en betekende een thuisduel met Torino een 0-1-nederlaag en daarmee de uitschakeling in de beker. Het moet dus snel een stuk beter.

Met Mike Maignan, Fodé Ballo-Touré, Alessandro Florenzi, Rade Krunic, Ante Rebic en Zlatan Ibrahimovic zijn er veel afwezigen bij AC Milan. Er blijven genoeg sterke spelers over. Het is de verwachting dat Simon Kjær en Divock Origi weer op de bank mogen plaatsnemen, terwijl Sandro Tonali weer terugkeert. De middenvelder komt terug van een schorsing en is weer beschikbaar.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Internazionale: teaminfo en vorm

Internazionale heeft na wat magere jaren al langer de weg naar boven weer weten te vinden. De laatste drie seizoenen werd de club tweede, eerste en tweede in de Serie A. En vorig seizoen werd dus de Coppa Italia gewonnen. Met de (al dan niet tijdelijke) komst van André Onana, Franceso Acerbi, Henrikh Mkhitaryan, Joaquín Correa en Romelu Lukaku mikte Inter op ervaren krachten die er direct zouden staan en het niveau moesten opkrikken.

Maar voorlopig leidt hun niveau vooral tot een vierde plek in de competitie, wat niet geheel volgens wens van de fans zal zijn. In tegenstelling tot de stadsgenoot gaat het Inter goed voor de wind dit kalenderjaar. Na een 1-0-winst op koploper Napoli werd nog teleurstellend 2-2 gespeeld tegen Monza. Daarna volgde in de beker een 2-1 tegen Parma en afgelopen weekend moest Hellas Verona eraan geloven: 1-0.

Internazionale moet het in deze wedstrijd stellen zonder Samir Handanovic en Marcelo Brozovic, die toch niet fit genoeg zijn om te spelen. Die eerste zou sowieso niet gespeeld hebben, aangezien André Onana inmiddels de vaste man is onder de lat. Denzel Dumfries en Romelu Lukaku zijn juist wel weer fit, dus de kans is aanwezig dat zij weer aan speelminuten gaan toekomen.

Internazionale houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip AC Milan – Internazionale

De Derby della Madonnina is altijd een van de meest beroemde en beladen voetbalwedstrijden. Of dat tijdens de strijd om de Italiaanse Supercoppa in Saoedi-Arabië ook is, moeten we achter komen. Maar Inter is hoe dan ook sterk in de topduels dit seizoen en is al lang ongeslagen. Dit zou wel eens een prooi voor de regerend bekerwinnaar kunnen worden. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.71 bij Unibet.

Internazionale wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

1+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie