Preview: Ook België gaat weer hervatten, AA Gent favoriet tegen Standard Luik

Foto: Preview: Ook België gaat weer hervatten, AA Gent favoriet tegen Standard Luik

Terwijl sommige landen nog in een WK-roes verkeren, is het voor de Belgen maar goed dat de competitie weer begint. En in de eerste speelronde na de WK-stop staat er meteen een mooi affiche gepland. De nummers vijf en acht van de competitie ontmoeten elkaar. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd AA Gent – Standard Luik.

AA Gent: teaminfo en vorm

AA Gent verwelkomt Elisha Owusu weer terug, nadat hij met Ghana op het WK was, zonder in actie te komen overigens. Met de middenvelder weer in de gelederen moet de jacht geopend worden op de bovenste teams. De ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck wil na een zevende en vijfde plek weer richting de top vier. Daarin eindigen lukte vijf keer in de zes jaar tussen 2014 en 2020. Met een achterstand van drie punten op dit moment is dat geen onmogelijk doel.

En met drie overwinningen in de laatste vier competitiewedstrijden is Gent ook redelijk goed in vorm. Na de 2-1 tegen Seraing en een 1-1 tegen OH Leuven werd namelijk zonder tegendoelpunten gewonnen van Club Brugge (2-0) en KV Kortrijk (0-4). Dit lukte ook in de beker bij Dessel: 0-5. En midweeks in de Beker van België moest Gent diep gaan in de verlenging tegen Cercle Brugge, maar in de verlenging werd netjes met 2-0 gewonnen.

Vanhaezebrouck moet het nog stellen zonder de geblesseerden Andreas Hanche-Olsen, Vadis Odjidja-Ofoe, Tarik Tissoudali en Darko Lemajic. Malick Fofana moest in het bekertreffen met Cercle op de reservebank beginnen, maar viel in en was ook trefzeker. Hij zal nu hopen vanaf de aftrap in het veld te mogen staan.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Standard Luik: teaminfo en vorm

De achtste plek van Standard Luik in de tussenstand is al een enorme verbetering ten opzichte van de eindklassering van het vorige seizoen. Destijds moesten de fans genoegen nemen met een veertiende plek aan het einde van de rit. Sinds de tweede plek in het seizoen 2017/18 gaat het steeds wat slechter. Er volgden een derde, vijfde, zesde en dus veertiende plek. Dit seizoen moet onder leiding van de Noor Ronny Deila weer eens een stap omhoog worden gezet.

De herstart van het Belgische voetbal had niet rampzaliger kunnen verlopen voor Standard. In de beker speelde de club uit bij Royal Antwerp en daarin hoopte men op een stuntje, maar dat zat er absoluut niet in. De Antwerpenaren waren met liefst 4-0 te sterk. De laatste twee competitiewedstrijden, tegen KAS Eupen (2-0) en Union Sint-Gillis (2-3), resulteerden ook al in nederlagen. Recentelijk won Standard alleen van Zulte Waregem (0-3), de nummer zestien.

Selim Amallah geniet nog van zijn vierde plek op het WK, dus de Marokkaan is er nog niet bij. Nathan Ngoy, Gilles Dewaele en Renaud Emond zijn door blessures niet inzetbaar, terwijl Philip Zinckernagel en Denis Dragus geschorst zijn en Nicolas Raskin is teruggezet naar het tweede elftal. Na de bekerdeceptie zullen bijvoorbeeld Steven Alzate en Stipe Perica graag in de ploeg willen komen.

AA Gent wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip AA Gent – Standard Luik

AA Gent is na koploper KRC Genk het beste in vorm van de gehele Belgische competitie, maar het is de vraag wat die vorm waard is na een pauze van ruim een maand. Standard herstartte verschrikkelijk met de oorwassing in Antwerpen in de beker. De kans is groot dat de thuisploeg een mooie zege kan neerzetten. Tip: wedden op ‘AA Gent wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.70 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
47+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
17+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
50+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
568+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
321+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
361+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
347+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
37+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
120+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
423+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
645+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
264+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
404+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1505+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie