‘Belgische titanenstrijd om aantrekken Ajacied’

Foto: ‘Belgische titanenstrijd om aantrekken Ajacied’

Niet alleen RSC Anderlecht, maar ook AA Gent heeft serieuze interesse in Stanis Idumbo Muzambo, die over een aflopend contract beschikt – en vooralsnog niet wil verlengen – bij Ajax. Dat meldt journalist Kjell Doms op het social medium X. In 2021 kwam de speler nog over van datzelfde Gent naar Ajax.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Stanis Udombo Muzambo kan naar Jupiler League Pro-top

Doms, werkzaam voor Het Laatste Nieuws, schrijft: “Anderlecht en AA Gent strijden om middenvelder Stanis Idumbo Muzambo. De 18-jarige Belg van Ajax wil z’n contract niet verlengen in Amsterdam. Ook in het dossier van de IJslandse doelman Hákon Valdimarsson (IF Elfsborg) concurreert RSCA met de Buffalo’s.”

Ajax wil volgens Voetbal International graag langer door met Muzambo, maar het talent heeft tot nu toe de boot afgehouden. De contractonderhandelingen tussen beide partijen zijn inmiddels gestopt, waardoor een zomers vertrek voor de hand ligt. Anderlecht hoopt daarvan te kunnen profiteren en wil het achttienjarige talent transfervrij vastleggen. Muzambo kan vanaf 1 januari onderhandelen met andere clubs over een dienstverband.

De middenvelder werd in 2021 nog overgenomen door Ajax van KAA Gent, waarna hij diverse jeugdelftallen van Ajax doorliep. Dit jaar debuteerde Muzambo in het profvoetbal bij Jong Ajax. In de Keuken Kampioen Divisie kwam Muzambo tot nu toe tot 21 wedstrijden, waarin hij twee keer wist te scoren.

Misehouy

Muzambo is mogelijk niet het enige talent dat transfervrij vertrekt bij Ajax, ook Gabriel Misehouy verlaat mogelijk Amsterdam aan het einde van het seizoen. Laatstgenoemde staat in de belangstelling van Manchester City.

Denk jij dat hij alsnog gaat verlengen bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
429+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie