Preview: een Manchester United in vorm jaagt op stadsgenoot City

Foto: Preview: een Manchester United in vorm jaagt op stadsgenoot City

De twee teams uit Manchester zijn samen in de achtervolging op koploper Arsenal. De thuisclub is goed in vorm en kruipt steeds verder naar boven, terwijl de bezoekers juist wat vaker steken laten vallen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Manchester United – Manchester City.

Manchester United: teaminfo en vorm

De ene na de andere criticaster lijkt zijn of haar ongelijk te moeten toegeven over Erik ten Hag. Aan het begin van het seizoen werd getwijfeld aan de nieuwe trainer, maar tot nu toe laat hij zien veel juiste dingen te doen. Ook als dat betekent om spelers als Harry Maguire en Cristiano Ronaldo te passeren of wellicht zelfs te laten vertrekken. Ten Hag is de trainer die het snelst tot twintig zeges is gekomen bij United.

Op 6 november werd van Aston Villa verloren in de competitie (3-1), maar daarna werden acht officiële duels op een rij gewonnen. Het lukte de mannen van Ten Hag zelfs om in de laatste zes wedstrijden vijf keer de nul te houden, tegen Burnley (2-0), Nottingham Forest (3-0), Wolverhampton Wanderers (0-1), Bournemouth (3-0) en Charlton Athletic (3-0).

Marcus Rashford was in alle zes de United-wedstrijden na het WK goed voor een goal, dus zal ook nu een belangrijke rol blijven spelen. Datzelfde lijkt te gelden voor Luke Shaw, die naast Raphaël Varane de nieuwe centrumverdediger lijkt te zijn geworden. Axel Tuanzebe, Jadon Sancho en mogelijk Diogo Dalot zijn er niet bij. Die laatste zou in dat geval vervangen kunnen worden voor Aaron Wan-Bissaka.

Marcus Rashford scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Manchester City: teaminfo en vorm

Het gebeurde op een opvallend moment, midden tijdens het WK. Maar de contractverlenging van Pep Guardiola was wel een belangrijk signaal. De Spanjaard trok bij eerdere clubs sneller weg naar een nieuwe uitdaging, maar het begint erop te lijken dat hij City niet gaat verlaten zonder een gewonnen Champions League. Het is dit seizoen alle hens aan dek, want in de competitie staat men ‘slechts’ tweede.

En dan werd Manchester City ook nog eens uitgeschakeld in de EFL Cup, door met 2-0 van Southampton te verliezen. Deze prijs werd juist zes keer in de afgelopen negen jaar gewonnen. In de competitie werd net voor het WK met 1-2 verloren van Brentford. Na de stop werd met 1-3 gewonnen van Leeds United, eindigde het duel met Everton in 1-1 en uit bij Chelsea was men met 0-1 te sterk.

Guardiola kan rekenen op een vrijwel volledig fitte selectie. Alleen Rúben Dias is er sowieso niet bij. Na het debacle in de EFL Cup zullen Ederson, John Stones, Rodri, Kevin De Bruyne en Erling Haaland terugkeren in de basis, waar ook Manuel Akanji, Nathan Aké, Rico Lewis en Riyad Mahrez hopen op een plekje in de basisopstelling.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Manchester United – Manchester City

Hoe dan ook gaan we zaterdag een ultiem topduel te zien krijgen. Waar de thuisploeg wellicht wel met een beter gevoel naar toeleeft. Beide teams hebben een makkelijk scorende aanvaller in de ploeg en hebben kwaliteiten om voor een hoop aanvallen te zorgen. De kans is dan ook nogal groot dat beide teams tot een doelpunt kunnen komen. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.71 bij Unibet.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

3+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:05
12+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
29+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
90+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
221+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
168+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
97+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
31+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
145+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
137+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
121+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
116+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
83+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
963+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2359+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1817+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
876+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
36+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
466+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie