Perez wijst op Oranje-rol ‘te hard bekritiseerde’ Weghorst

Foto: Perez wijst op Oranje-rol ‘te hard bekritiseerde’ Weghorst

Wout Weghorst heeft volgens de Engelse media weinig potten kunnen breken bij Manchester United. De Nederlandse spits kreeg er regelmatig van langs, maar Kenneth Perez vindt de stevige kritiek overtrokken. Wel is de Deen van mening dat Weghorst niet geschikt is als eerste spits van het Nederlands elftal.

Perez vindt Weghorst-oordeel te zwaar

“Ik vind ze nogal hard in Engeland”, begint Perez in Voetbalpraat over het oordeel dat de Engelse media velt over Weghorst. “Wij krijgen de naam, dat wij een beetje hard zijn. Ik ben ook wel eens uitgesproken geweest over Weghorst, maar daar zeggen ze dat hij misschien de verkeerde sport heeft gekozen.”

Volgens de voetbalanalist is de kritiek iets te gemakkelijk gezien de geleverde prestaties van de aanvaller bij andere clubs. “Dat is nogal hard. De sport voetbal is natuurlijk niet alleen Manchester United, dat is ook AZ, Besiktas… Daar heeft hij het prima gedaan.”

Beperkte Weghorst als pinchhitter

Wel stelt Perez dat de prestaties van Weghorst bij United niet om over naar huis te schrijven zijn. “Het is natuurlijk wel heel pijnlijk voor hem dat hij nul goals heeft gemaakt (in de Premier League, red.). En we hebben het er vaker over gehad, maar het ziet er natuurlijk niet uit in een Manchester United-shirt, zijn beperkte techniek en al zijn andere beperkingen.”

Perez is dan ook duidelijk welke rol bondscoach Ronald Koeman Weghorst moet geven bij Oranje. “Maar Oranje heeft iets minder keuze dan Manchester United. Ik moet zeggen: die goals tegen Argentinië hebben natuurlijk ook heel veel goeds gedaan. Maar als absolute eerste spits van Oranje? Ik denk dat niet echt.”

Zie jij Weghorst als eerste spits van Oranje?

  • Ja
  • Nee
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie