Oude broer van Johan Cruijff overleden

Foto: Oude broer van Johan Cruijff overleden

Henny Cruijff, de twee jaar oudere broer van Johan Cruijff, is maandag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat laat AT5 weten. Hij stond naast zijn familieband in Amsterdam voornamelijk bekend als eigenaar van de sportwinkel Smit-Cruijff.

Cruijff overleden

Evenals zijn broertje speelde Cruijff in de jaren ’60 in de jeugdopleiding van Ajax, maar hij slaagde er nooit in om door te breken in het Betaald Voetbal. Vervolgens nam hij de sportwinkel over van zijn oudere broer en bleef hij altijd op de achtergrond van het voetbal aanwezig. Vlak voor de eeuwwisseling verkocht hij de zaak.

Het ging al een langere periode niet goed met zijn gezondheid. Cruijff leed namelijk al acht jaar lang aan Alzheimer, waardoor zijn gesteldheid steeds verder achteruitging. De ziekte zorgde begin deze week voor zijn overlijden. Zijn familie begraaft hem volgens het medium later deze week in besloten kring.

Nalatenschap in voetballerij

Cruijff had gedurende zijn leven nauwelijks contact met zijn broertje Johan, omdat naar eigen zeggen zijn omgeving ‘hermetisch afgesloten’ was. Hij is de vader van Estelle, die samen met Ruud Gullit een zoon kreeg. Ook Maxime Gullit is in de voetballerij terug te vinden. Waar hij eerder in de jeugdopleiding van AZ speelde, staat hij inmiddels onder contract bij Cambuur Leeuwarden.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie