Oud-Ajacied helpt Juventus aan bekerzege

Juventus heeft zich geplaatste voor de halve finale van de Coppa Italia. De Italianen slaagden er donderdagavond in om eenvoudig met 3-0 af te rekenen met Frosinone Calcio.

Milik maakt hattrick voor Juventus

De Italiaanse topclub kon de tegenstander van donderdag zeker niet onderschatten. In de vorige ronde slaagde Frosinone Calcio er namelijk in om Napoli met 0-4 uit te schakelen. Tegen Juventus hoopte het in de kwartfinale van de Italiaanse beker opnieuw te verrassen, maar zover kwam het voor de bezoekers niet.

Juventus ging veelbelovend van start en kreeg het binnen een kwartier al voor elkaar om op voorsprong terecht te komen. Het werd daarbij enigszins geholpen door de arbitrage. Die besloot namelijk om na 11 minuten spelen de bal op de stip te leggen, waarna Arkadiusz Milik met overtuiging deze tegen de touwen aan schoot.

Het was een ideaal begin voor Juventus, dat tijdens de wedstrijd niet meer in de problemen terechtkwam. Nog voor de theepauze zorgde opnieuw Milik voor de 2-0, waardoor de thuisploeg met een goed gevoel naar de kleedkamer ging. Direct na de rust was het Milik die zijn derde doelpunt van het duel op zijn naam zette.

Halve finale tegen Lazio in Coppa Italia

Nadat Kenan Yildiz na 61 minuten spelen de 4-0 op het scorebord zette, kon Juventus de wedstrijd rustig uitspelen. Juventus wacht in de halve finale een dubbele confrontatie met Lazio. Aan de andere kant van het speelschema staan Atalanta Bergamo en Fiorentina tegenover elkaar. Op 15 mei staat de finale op het programma.

Scoreverloop: 1-0 (11′) Arkadiusz Milik, 2-0 (38′) Arkadiusz Milik, 3-0 (48′) Arkadiusz Milik, 4-0 (61′) Kenan Yildiz