Oranje-international en Ajacied verdienen plek in team van WK-verrassingen

Foto: Oranje-international en Ajacied verdienen plek in team van WK-verrassingen

SoccerNews maakte zijn eigen WK-team van de beste spelers van het toernooi. Eerder op de dag stelde TransferRoom een elftal samen van de grootste verrassingen. Daarin zien we één Oranje-speler en een Ajacied voorbijkomen.

TransferRoom selecteerde op spelers, die een sterke eindronde kenden maar de verwachtingen van tevoren niet heel hoog lagen. De positieve verrassingen. Bij het Nederlands elftal kom je dan natuurlijk snel uit bij Andries Noppert. Tegen alle verwachtingen in maakte bondscoach Louis van Gaal de sc Heerenveen-goalie eerste keeper. De Toren van Joure bleef stoïcijns en haalde een uitstekend niveau. Daarom krijgt hij het plekje onder de lat bij de WK-verrassingen. TransferRoom noemt het een keeper onder de €1 miljoen, maar door het succesvolle WK is zijn waarde sterk gestegen. Naar verluidt zou Ajax hem willen overnemen van de Friezen.

Over Ajax gesproken: Mohammed Kudus kreeg ook een plaatsje in het elftal. Met zijn 17 miljoen euro aan transferwaarde heeft hij zich toch al aardig bewezen in het verleden. Voor Ghana scoorde de middenvelder twee keer, maar het was niet genoeg om het team naar de knock-outfase te loodsen. In die groep lukten Portugal en het verrassende Zuid-Korea dat wel. Oud-PSV’er Ritsu Doan wordt ook naar voren geschoven als surprise. De Japanners verrasten vriend en vijand door zowel Duitsland als Spanje verslaan. Doan had daarbij een prominente rol, bij de laatste zestien ging het na strafschoppen echter mis tegen Kroatië.

Marokko

Het meest verrassende land op het toernooi was natuurlijk Marokko. Vandaar dat de Leeuwen van de Atlas twee spelers afleveren: Sofyan Amrabat en Azzedine Ounahi. Zij zorgden met hun onuitputtelijke energie ervoor dat de Marokkaanse ploeg bleef strijden en het uiteindelijk schopten tot de vierde plek. Amrabat, opgegroeid in het Nederlandse huizen, hoort bij de absolute uitblinkers van het toernooi. De controleur van Fiorentina wordt sterk gelinkt aan een transfer hogerop.

Mooi samengesteld team?

  • Echt wel
  • Mwah…
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie