Opstellingen: klimt Groningen tegen Heerenveen uit het dal?

Foto: Opstellingen: klimt Groningen tegen Heerenveen uit het dal?

Er zijn voor de fans van FC Groningen wel eens vrolijkere tijden geweest in het Euroborg Stadion. De Groningers vinden zichzelf terug op de vijftiende plaats in de Eredivisie. Met de Derby van het Noorden op het programma, heeft de ploeg alle kans om zich te revancheren.

De Groningers maken een dramatisch seizoen door. In de Eredivisie staat de ploeg van Dennis van der Ree op een vijftiende plaats. Van de laatste vijf wedstrijden werd er één keer niet verloren – en één punt gehaald – maar de coach probeert ondanks dat positief te blijven.

De trainer heeft goede hoop op een mooie Derby van het Noorden. Helemaal met de steun van de supporters naar meereizen naar de buurprovincie. “De steun die we dit jaar ook in uitwedstrijden van onze supporters voelen, is heel bijzonder. We hebben de steun nodig en het is heel jammer dat ze er niet zijn, maar we begrijpen het. We weten ook dat ze thuis zitten en ons op afstand steunen, dat moet voor ons een drijfveer zijn om met name ook voor hen een resultaat te willen halen.”

Bij sc Heerenveen zijn ze, ondanks de slechte reeks van Groningen, nog steeds op hun hoede voor de concurrent. “Groningen heeft een behoorlijke groep. Ze gaan echt niet eindigen op twaalf punten. Wij zien het daarom niet als een appeltje-eitje, dat is echt scorebordjournalistiek”, zei trainer Kees van Wonderen op de clubsite.

De coach van Heerenveen wijst op de ontwikkelingen in de Euroborg. “Ze hebben een nieuwe coach, die ook zijn eigen ideeën heeft. Dat heeft tijd nodig. Ik hoop voor ze dat het beter gaat worden, maar wel pas na zondag.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie