Ook Jong Ajax incasseert dreun

Jong Ajax heeft maandagavond een pijnlijke nederlaag geleden. De Amsterdamse talenten verloren op eigen veld van Telstar (0-3), dat dit seizoen pas vijf wedstrijden in winst had omgezet.

Telstar wint ruim bij Ajax-talenten

Trainer Dave Vos koos op De Toekomst voor spelers als Ar’jany Martha, Kian Fitz-Jim, Silvano Vos, Jaydon Banel, Julian Rijkhoff en Amourricho van Axel Dongen. Spelers met enige Eredivisie-ervaring dus, maar in de praktijk lukte er bar weinig tegen de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie. Al na 24 minuten leidde Telstar dankzij Danzell Gravenberch (strafschop) en Tim van de Loo met 0-2.

Jong Ajax had ruim een uur om de wedstrijd in eigen voordeel te kantelen. Het spel verbeterde echter nauwelijks, waar Telstar tien minuten voor tijd zelfs een derde treffer wist te maken. Yousef El Kachati zag doelman Tom de Graaff ver voor zijn doel staan en besloot het van grote afstand maar eens te proberen: 0-3.

NAC verslaat AZ-talenten

NAC Breda heeft in de strijd om promotie naar de Eredivisie goede zaken gedaan. De Parel van het Zuiden hoopt de play-offs te bereiken en boekte maandag een welkome overwinning op het veld van Jong AZ: 2-3.

Dominik Janosek bracht NAC op slag van rust op een 0-1 voorsprong door een strafschop te verzilveren. Denso Kasius maakte vlak na de hervatting nog wel de gelijkmaker, maar dankzij Aime Omgba en Jan Van den Bergh liep de Bredase formatie vervolgens uit naar een comfortabele marge. Ernest Poku bracht de eindstand op het scorebord.