Officieel: PSV heeft Schouten binnen

Foto: Officieel: PSV heeft Schouten binnen

PSV heeft woensdagmiddag via de officiële kanalen de komst van Jerdy Schouten bekendgemaakt. De middenvelder komt over van Bologna en tekent een contract tot medio 2028 bij PSV. Daarmee heeft PSV zijn gewenste versterking voor het middenveld binnen.

Stormachtige ontwikkeling Schouten

Schouten doorliep de jeugdopleiding bij ADO Den Haag, waar hij ook zijn profdebuut maakte. Vervolgens volgde een overstap naar Telstar, waar hij werd opgepikt door Excelsior. De stormachtige ontwikkeling was ook Bologna opgevallen dat hem in de zomer van 2019 wegplukte uit Nederland. In Italië groeide Schouten uit tot een belangrijke kracht bij de Serie A-club. In totaal speelde de middenvelder 109 wedstrijden voor Bologna, waarin hij twee keer tot scoren kwam.

PSV-project spreekt Schouten aan

Earnest Stewart is in zijn nopjes met de komst van Schouten. ” Jerdy stond bovenaan ons lijstje, want zijn profiel past perfect bij het voetbal dat we willen spelen.” De Amerikaan is blij dat de ervaren Nederlander kiest voor een terugkeer naar de Eredivisie. “Dat is niet niks. Niet alleen de speler zelf, maar ook zijn omgeving was erg enthousiast.”

Ook Schouten zelf kijkt uit naar het spelen voor PSV. “Ik was heel blij toen PSV interesse toonde en heb direct tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat dit de stap is die ik wil maken. PSV is bezig iets moois neer te zetten en dat past bij mijn ambities. Ik heb onwijs veel zin in dit avontuur.”

Is Schouten een aanwinst voor PSV?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie